Chong maakt indruk op krukken: 'Geweldige speler, nog een beter mens'

Reacties

Tahith Chong heeft zijn voormalige ploeggenoten bij Birmingham City verrast met een speciaal bezoek. De pechvogel keerde speciaal voor een fotosessie ondanks zijn fysieke problemen terug naar de Championship-club.

Chong maakt indruk op krukken: 'Geweldige speler, nog een beter mens'
© Pro Shots

Voor Chong ging het onlangs op het trainingsveld enorm mis. Bij een uiterst onschuldige actie – hij wilde een bal passen – liep hij een zware liesblessure op. De 21-jarige buitenspeler moest geopereerd worden en kan dit kalenderjaar niet meer in actie komen. De verhuurperiode bij Birmingham City werd stopgezet. Chong gaat bij Manchester United de komende maanden werken aan zijn herstel.

Toch liet Chong zich begin deze week nog zien in Birmingham. Op krukken keerde hij terug bij zijn oude ploeggenoten, om toch nog op de teamfoto te kunnen gaan. Het gebaar van Chong werd bij de nummer vijftien van het Championship erg gewaardeerd. 'Geweldige speler, nog een beter mens', wordt door de club geschreven bij een foto van Chong.

Chong was bij Birmingham City uitstekend op dreef. Hij was een basisspeler bij de ploeg van manager Lee Bowyer en werd al een paar keer uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Birmingham City was al de derde club waar Chong aan verhuurd was door Manchester United. In de eerste helft van vorig seizoen speelde de ex-Feyenoorder op huurbasis bij Werder Bremen, na de winterstop was hij als huurling actief bij Club Brugge. Bij Manchester United heeft de jeugdinternational nog een contract tot medio 2022.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.