'Chivu, Maxwell, Ibrahimovic en Mido hadden ook aanpassingsproblemen'

Reacties

Georges Mikautadze heeft het moeilijk in zijn eerste periode bij Ajax. Landgenoot Shota Arveladze weet hoe het is om in Amsterdam te voetballen en verwacht dat het nog wel in orde komt.

'Chivu, Maxwell, Ibrahimovic en Mido hadden ook aanpassingsproblemen'
© Pro Shots

'Ik zie veel wedstrijden van Ajax en zie ook dat ze het moeilijk hebben. Dat is ook logisch als je zoveel spelers moet vervangen. Nieuwe spelers, een nieuwe trainer… Dat vraagt veel tijd. Als het team loopt, blinken de individuen uit en gaat het lopen. Nu lijkt het wel het tegenovergestelde: de spelers presteren niet en er wordt niet gescoord', constateert Arveladze.

'Ik denk nog steeds dat het een kwestie van tijd is. Voor mij is het moeilijk om het van buitenaf te beoordelen, want wij zien alleen wat er op het veld gebeurt. Bijvoorbeeld de rechtsback (Anton Gaaei, red.) die tegen Feyenoord twee keer in de fout gaat...' De ex-spits trekt een vergelijking met zijn eigen jaren in rood-witte dienst.

'In mijn periode bij Ajax hadden we Chivu, Maxwell, Ibrahimovic en Mido.. Die hadden ook hun aanpassingsproblemen en de resultaten waren niet goed. Na een tijdje lieten ze zien wat ze konden en begon het te lopen bij Ajax. Soms is het goed om ze uit hun comfortzone te jagen, als signaal dat ze meer moeten doen. Het ligt niet alleen aan de trainer of het bestuur.'

Het hele verhaal is te lezen op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer G. Mikautadze
Meer over G. Mikautadze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.