Mikautadze opgenomen in EK-selectie debutant Georgië

Reacties

Georges Mikautadze is opgenomen in de 26-koppige EK-selectie van Georgië. Het land debuteert komende zomer op het eindtoernooi in Duitsland.

Mikautadze opgenomen in EK-selectie debutant Georgië
© Pro Shots
Turkije
Turkije
Di 18 jun.
18:00
Georgië
Georgië

Ajax-huurling Mikautadze is de laatste weken aardig op dreef bij het Franse Metz. In de laatste zeven competitieduels maakte hij maar liefst acht doelpunten. Die goede prestaties zijn in Georgië dus niet onopgemerkt gebleven. Mikautadze is een van de vier aanvallers die mee mag naar het EK.

Hij zal samen met sterspeler Khvicha Kvaratskhelia voor de doelpunten moeten zorgen. De aanvaller van Napoli was dit seizoen iets minder productief dan in het kampioensjaar, maar kwam desondanks tot elf doelpunten in de Serie A. Doelman Giorgi Mamardashvili is een andere sterkhouder bij Georgië. Hij stond dit seizoen al 36 keer onder de lat bij Valencia.

Voor de oplettende Eredivisie-volger zal de naam van Guram Kashia er meteen uitspringen. De verdediger speelde van 2010 tot 2018 bij Vitesse en was daar ook lange tijd aanvoerder. Momenteel speelt Kashia voor het Slowaakse Slovan Bratislava.

Georgië zit in een zware poule op het EK. Turkije, Tsjechië en Portugal zijn namelijk de tegenstanders van de ploeg van Willy Sagnol.

Dit is de volledige selectie van Georgië:

© Geo_team op X.

VI's Tim van Duijn en Lentin Goodijk doken eerder al in het mislukte avontuur van Mikautadze bij Ajax:

Bekijk hier al onze video's
Meer Georgië
Meer over Georgië
Meer G. Mikautadze
Meer over G. Mikautadze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.