Chinezen drukken onrust rond AC Milan-overname kop in

Reacties

Het Chinese consortium dat dicht bij een definitieve overname van AC Milan is ligt niet wakker van de berichtgeving dat het tijdens de onderhandelingen gebruik zou hebben gemaakt van vervalste bankgegevens om de liquiditeit aan te tonen.

Chinezen drukken onrust rond AC Milan-overname kop in

'We hopen de deal nog steeds zo snel mogelijk af te ronden', meldt Sino-Europe Sports Investment Management Changxing, zoals het consortium officieel heet, in een verklaring aan Bloomberg. 'Dit hebben we ook al laten zien.'

Volgens Bloomberg heeft de Jiangsu Bank, waarmee het consortium samenwerkte, helemaal geen documenten geleverd die zouden getuigen van de financiële slagkracht van het consortium. Sino-Europe Sports schermde daar naar verluidt wel mee tijdens de onderhandelingen.

Afgelopen maand kondigde Fininvest, het investeringsvehikel van Silvio Berlusconi, aan dat er een akkoord was bereikt over een overname. Sino-Europe Sports betaalt 740 miljoen euro voor de Italiaanse topclub en deed de belofte om in de komende drie jaar voor 350 miljoen euro aan investeringen te doen. AC Milan noch Fininvest heeft gereageerd op de berichtgeving van Bloomberg.

De 79-jarige Berlusconi heeft altijd benadrukt dat hij AC Milan pas van de hand wilde doen als hij de garantie zou krijgen dat de kopende partij flink zou investeren in de club. Eerder dit jaar belandde Internazionale al in Chinese handen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.