Chili blijft hopen op WK-ticket Ecuador: 'We staan met 1-0 achter'

Reacties

Chili geeft niet op in de strijd om een WK-ticket. De FIFA veegde vrijdag de aanklacht die de Chileense bond rond Ecuador-international Byron Castillo had ingediend van tafel. Daarmee is de zaak volgens de Chilenen echter nog niet afgedaan.

Chili blijft hopen op WK-ticket Ecuador: 'We staan met 1-0 achter'

De Chileense bond spande een zaak aan bij de FIFA en stelde dat Castillo (foto, aan de bal) niet voor het land had mogen uitkomen tijdens de WK-kwalificatiereeks. Er zouden bewijzen zijn dat Castillo niet op 25 juli 1995 is geboren in de Colombiaanse stad Tumaco en niet op 10 november 1998 in de Ecuadoriaanse stad General Vilamil Playas. Chili geeft niet op in de strijd om een WK-ticket. De FIFA veegde vrijdag de aanklacht die de Chileense bond had ingediend rond Ecuador-international Byron Castillo van tafel.

De ultieme sanctie zou zijn geweest dat Ecuador alle acht duels met Castillo binnen de lijnen reglementair had verloren. Daardoor was Chili geklommen naar plek vier in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks en had het land zo het WK-ticket van Ecuador, poulegenoot van Oranje, overgenomen. De FIFA oordeelde echter anders en veegde de aanklacht van Chili van tafel.

Kort na de uitspraak van de FIFA maakte de Chileense bond al bekend in beroep te gaan. Voorzitter Pablo Milad weigert de strijdbijl te begraven en stapt naar het international sporttribunaal CAS. 'Wij wachten op gerechtigheid. Het is een natuurlijk proces. Er ligt een substantieel aantal bewijzen en we gaan met dezelfde overtuiging door in onze strijd. Voor mijn gevoel zitten we nu in de rust van een wedstrijd waarin we met 1-0 achter staan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ecuador
Meer over Ecuador
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.