Debutant houdt zijn doel schoon: Italië wint weer in de VS

Italië heeft de oefentrip door de Verenigde Staten zondag afgesloten met een overwinning op Ecuador. Guglielmo Vicario (Tottenham Hotspur) maakte in Harrison zijn debuut voor de Italianen, die met elf andere namen aantraden dan donderdag tegen Venezuela.

Ecuador
Ecuador
0 - 2
Italië
Italië

Mateo Retegui was tegen de Venezolanen de grote man aan Italiaanse zijde, maar de aanvaller van Genoa begon tegen Ecuador op de bank. Bondscoach Luciano Spalletti koos zelfs voor een volledig nieuw elftal. Dat betekende dat ook Lorenzo Pellegrini mocht starten. De middenvelder van AS Roma trok zijn goede vorm door en nam binnen drie minuten de openingstreffer voor zijn rekening.

In de extra tijd van de tweede helft deelde Nicolò Barella de genadeklap uit. De middenvelder van Internazionale bekroonde zijn eerste wedstrijd als aanvoerder van de Italiaanse ploeg met een doelpunt. Juist op het moment dat Ecuador aan het pressen was, verdubbelde Barella de score en bepaalde hij de eindstand op 0-2.

Vicario
Vicario sloot zijn eerste interland af met een clean sheet. De 27-jarige doelman, die voor vandaag nooit uitkwam voor een vertegenwoordigend elftal van Italië, was de vervanger van Gianluigi Donnarumma. De eerste keus stond voor het eerst sinds 16 november 2022 niet onder de lat bij Italië.