WK Onder-17: titelhouder Brazilië door, ook Ajax-talent meldt zich in knock-outfase

Reacties

De groepsfase van het WK Onder-17 in Indonesië zit erop. Titelhouder Brazilië heeft de groepsfase overleefd, net als Engeland, waar Ajax-speler Tommy Setford het doel verdedigt.

WK Onder-17: titelhouder Brazilië door, ook Ajax-talent meldt zich in knock-outfase
© Pro Shots

In het toernooi van 2019 werd het Nederlands elftal vierde, omdat de troostfinale tegen Frankrijk verloren werd. Oranje plaatste zich niet voor het WK omdat het op het EK in Hongarije misging en de ploeg laatste werd in de poulefase. Nederland kon zich alleen via het EK plaatsen voor het WK.

Brazilië trok in 2019 in de eindstrijd met Mexico uiteindelijk aan het langste eind en mag zich ook nu weer in de knock-outfase melden, al ging het niet van een leien dakje. Het Zuid-Amerikaanse land eindigde op de tweede plaats achter Engeland, dat de laatste groepswedstrijd van Brazilië verloor. Bij Engeland staat Ajacied Setford (17) onder de lat. Venezuela, waar Ajax-doelwit David Martínez speelt, eindigde onder Duitsland en Mexico, maar gaat als een van de beste nummers drie door. Datzelfde geldt voor Japan, Iran en Oezbekistan.

De achtste finales van het WK-Onder 17 in Indonesië
Ecuador - Brazilië
Spanje - Japan
Duitsland - Verenigde Staten
Mali - Mexico
Marokko - Iran
Argentinië - Venezuela
Engeland - Oezbekistan
Frankrijk - Senegal

De finale wordt op 2 december in Surakarta gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.