Chili wil Ecuador vervangen in WK-groep Oranje

Reacties

Chili heeft de FIFA gevraagd onderzoek te doen naar de inzetbaarheid van Byron Castillo. De ultieme consequentie zou zijn dat niet Ecuador maar Chili op het WK tegen Oranje speelt.

Chili wil Ecuador vervangen in WK-groep Oranje

Het onderzoek draait om de vraag of Castillo had mogen spelen voor Ecuador in de WK-kwalificatiereeks. 'Er is een ongekend aantal bewijzen dat de speler op 25 juli 1995 is geboren in de Colombiaanse stad Tumaco en niet op 10 november 1998 in de Ecuadoraanse stad General Vilamil Playas', stelt de Chileense bond.

Deze bewijzen moeten leiden tot een sanctie voor Ecuador, dat in de groepsfase van het WK is gekoppeld aan Nederland. 'De voetbalwereld kan niet de ogen sluiten voor zoveel bewijzen. Het kan niet worden geaccepteerd. Er moet eerlijkheid zijn op en buiten het veld.'

De klacht kan leiden tot een ultieme sanctie voor Ecuador, dat de acht duels met Castillo binnen de lijnen reglementair verliest. Daardoor zou Chili klimmen naar de vierde plaats in de kwalificatie en zou het land het WK-ticket van Ecuador overnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.