Chileense internationals weigeren te spelen vanwege onrust

Reacties

De vriendschappelijke interland van Chili tegen Peru is geschrapt. De internationals keren onverrichter zake weer naar huis.

Chileense internationals weigeren te spelen vanwege onrust
© Pro Shots

'De opgeroepen spelers hebben besloten niet te spelen tegen Peru', luidde de korte verklaring van de Chileense bond over het schrappen van het vriendschappelijke duel op 19 november. 'De selectie heeft deze beslissing genomen.'

Hoewel een officiële verklaring over het waarom van de beslissing achterwege bleef, is duidelijk dat het hier gaat om een reactie op de aanhoudende onrust in Chili. International Charles Aránguiz (foto) had eerder al kenbaar gemaakt dat de interland niet zou moeten worden gespeeld 'uit respect voor wat er in het land gebeurt'.

Chili had eerder al een streep gezet door het duel met Bolivia van 15 november. De Chileense competitie ligt ook stil vanwege de onrust, die na een protest tegen de verhoging van de prijzen voor de metro is uitgegroeid tot een brede beweging tegen president Sebastian Pinera. Bij de protesten zijn 23 doden en meer dan tweeduizend gewonden gevallen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.