Chileens coronaschandaal: betraden prostituees of een kapper de bubbel?

Reacties

Spelers van de Chileense nationale ploeg hebben iets uit te leggen nadat zondag het gerucht naar buiten kwam dat er vrouwelijk bezoek is geweest in het hotel. De selectie zit tijdens het toernooi om de Copa América in een coronabubbel, maar ten minste zes spelers zouden een feestje hebben gevierd met de vrouwen. Bondscoach Martin Lasarte ontkent het nieuws, maar is om een andere reden niet blij met zijn spelers.

Chileens coronaschandaal: betraden prostituees of een kapper de bubbel?
© Pro Shots

Het verhaal van de krant Marca houdt de gemoederen in Chili bezig. Ten minste zes spelers, onder wie sterspeler Arturo Vidal, zouden bezoek hebben gehad van enkele vrouwen. In het hotel zou een seksfeest hebben plaatsgevonden, terwijl de selectie in een strikte coronabubbel zou moeten zitten waar bezoek absoluut niet toegestaan is. Ook Gary Medel, Pablo Galdames, Pablo Aranguiz en Eduardo Vargas zouden bij het feest aanwezig zijn geweest.

Het nieuws over het vrouwelijk bezoek werd zondag volledig ontkend door bondscoach Lasarte en aanvoerder Claudio Bravo. Zij schoven aan voor de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Uruguay van maandagavond. Lasarte bevestigde wel dat de coronabubbel is gebroken doordat enkele spelers een kapper hadden uitgenodigd in het hotel. Volgens Marca kregen Vidal en Medel daar al eerder een boete van 25 duizend euro voor. De Chileense voetbalbond bracht daar zondag een statement over naar buiten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit is een grote fout geweest die anders opgelost had moeten worden', zei Lasarte. 'Hier moeten de betrokken spelers de prijs voor betalen. Het belangrijkste is dat ze ervan leren. Dit is een moeilijke tijd en wij moeten het voorbeeld stellen. Het was een fout, het was roekeloos. Maar dat is het, meer niet. We hebben het opgelost.' Over de geruchten over het vrouwelijk bezoek was Lasarte kort. 'De enige situatie waar ik mee heb moeten dealen is die waar ik het net over had.'

Het kappersbezoek vond plaats voor de wedstrijd tegen Bolivia van vrijdag (1-0 zege). Na die wedstrijd zou het feest waar Marca over schrijft hebben plaatsgevonden. Volgens de krant zou Lasarte hebben overwogen om op te stappen of om de betrokken spelers te verwijderen uit zijn selectie. Zaterdag werd de training van Chili geschrapt, wat bij media in het land nog meer vragen opriep.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chili
Meer over Chili
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.