27-voudig international om opmerkelijke reden buiten selectie Chili

Reacties

Om weer voor een oproep voor Chili in aanmerking te komen, heeft Ben Brereton Díaz Spaanse les nodig. De aanvaller van Sheffield United kampt volgens bondscoach Ricardo Gareca met een taalachterstand en is om die reden buiten de selectie gelaten.

27-voudig international om opmerkelijke reden buiten selectie Chili
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Brereton Díaz speelde al 27 interlands voor Chili en heeft volgens Gareca genoeg tijd gehad om zich de Spaanse taal eigen te maken. 'Ik heb hem persoonlijk verteld dat ik graag wil dat hij Spaans spreekt, dat hij er interesse in heeft', aldus Gareca bij de bekendmaking van zijn keurkorps. 'Ik beschouw het als fundamenteel om op en naast het veld te communiceren. Om te communiceren met zijn teamgenoten, met mij, met de staf, de pers.'

De 24-jarige spits werd geboren in Stoke-on-Trent, maar kon door zijn Chileense moeder uitkomen voor Chili. Brereton Díaz speelde voor Nottingham Forest, Blackburn Rovers, Villarreal en sinds januari voor Sheffield United. In de Premier League was hij twee keer trefzeker in vier optredens.

Chili, waarvoor Brereton Díaz in totaal zeven keer het net vond, oefent over tien dagen tegen Albanië. Op dinsdag 26 maart is Frankrijk de oefenopponent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.