Chiellini: 'De Ligt wordt misschien wel de beste verdediger ter wereld'

Reacties

Giorgio Chiellini is lovend over de nodige Oranje-internationals. In een interview met de NOS gaat hij in op de verdedigende klasse van Oranje.

Chiellini: 'De Ligt wordt misschien wel de beste verdediger ter wereld'
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 1
Nederland
Nederland

Over die verdediger die er niet is, Matthijs de Ligt, is de 36-jarige verdediger het meest enthousiast. Zijn 21-jarige collega van Juventus ontbreekt bij Nederland vanwege een schouderblessure. 'Maar met Matthijs gaat het heel goed, ik denk dat hij over drie tot vier weken weer kan gaan spelen', aldus de ervaren Italiaan, die zeer, zeer lovend is over zijn Juve-kompaan. 'Het is een fantastische gozer. Hij kan de komende jaren misschien wel de beste verdediger van de wereld worden. Zijn toekomst is stralend.'

'Hij is pas net twintig jaar oud, maar in zijn hoofd is hij al dertig', zo legt Chiellini uit over de mentale staat van de Nederlander. 'Zijn techniek is ook geweldig.' Samenspelen bij Juve deden de twee nog nauwelijks, Chiellini zat vorig seizoen langdurig geblesseerd aan de kant. 'Hopelijk lukt dat dit seizoen, ik probeer hem in ieder geval te helpen waar ik kan.'

Twee andere Nederlandse verdedigers zijn tijdens het Nations League-duel van woensdagavond in Bergamo wel van de partij bij Oranje: Stefan de Vrij en Virgil van Dijk. Chiellini roemt de Oranje-aanvoerder, maar gaat specifiek in op de verdediger van Internazionale. 'De Vrij is de afgelopen jaren, na zijn transfer van Lazio naar Inter, enorm gegroeid. Vorig seizoen heeft hij een topseizoen gedraaid. Hij is nu op een ideale leeftijd en alles is onder Conte op zijn plek gevallen. Nederland heeft fantastische verdedigers dus het wordt lastig om te scoren morgen', zo concludeerde de Italiaan.

Chiellini werd ook naar zijn directe tegenstander gevraagd. In Amsterdam vocht hij verbeten duels uit met Memphis. Toch is het respect groot. 'Memphis is een geweldige spits. We hebben met Juventus tegen Lyon gespeeld en toen zag ik wat hij allemaal kan. Ik heb ook bij Oranje gezien hoe goed hij is. Hij heeft een geweldige techniek, is snel en kan veel meer. Hij is duidelijk de gevaarlijkste speler van Oranje. De Jong, Wijnaldum… Nederland heeft meer fantastische spelers. We moeten op onze hoede zijn, het wordt een zware wedstrijd', zo besloot Chiellini.

Strijdplan tegen Italië: 'Van de Beek op 10 met Frenkie en Wijnaldum erachter'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.