'Chelsea ziet in Sterling gedroomde opvolger van Lukaku'

Reacties

De interesse van Chelsea in Raheem Sterling neemt steeds serieuzere vormen aan. Manager Thomas Tuchel ziet in de aanvaller van Manchester City de ideale opvolger van de teleurstellende Romelu Lukaku. The Blues broeden inmiddels op een bod.

'Chelsea ziet in Sterling gedroomde opvolger van Lukaku'
© Pro Shots

Terwijl Lukaku al dagenlang de Italiaanse krantenkoppen domineert vanwege zijn vermeende terugkeer naar Internazionale, zoekt Chelsea op de achtergrond naar een geschikte vervanger. Inmiddels is duidelijk dat Sterling de droomkandidaat is. Tuchel is van mening dat de Engels international beter bij de speelstijl van Chelsea past dan Lukaku. Om Sterling los te weken bij City, moet de nummer drie van de Premier League volgens Sky Sports een kleine zeventig miljoen euro reserveren.

Sterling staat nog een jaar onder contract in het blauwe deel van Manchester, maar is onder Pep Guardiola niet zeker van een basisplaats. De 27-jarige aanvaller begon afgelopen seizoen slechts vijf van de mogelijke twaalf Champions League-wedstrijden in de basis en bleef in de Premier League negen keer de hele wedstrijd op de bank. In oktober beet Sterling in de Engelse pers nog van zich af door te stellen dat er verandering moest komen in zijn situatie.

Verkopen
Als City nog wat wil verdienen aan Sterling, moet de club hem deze zomer verkopen. Eerder doken al de namen van Barcelona, Real Madrid en Bayern München op, maar Chelsea lijkt de beste papieren te hebben voor zijn komst. Het is nog niet duidelijk hoe Sterling, die eerder onder contract stond bij Liverpool, zelf over een overgang naar Stamford Bridge denkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.