Chelsea verlost Verbruggen van concurrent bij Brighton

Reacties

Robert Sánchez is de nieuwe keeper van Chelsea. De 25-jarige Spanjaard is door The Blues overgenomen van Brighton & Hove Albion en moet op Stamford Bridge de concurrentiestrijd aangaan met Kepa Arrizabalaga.

Chelsea verlost Verbruggen van concurrent bij Brighton
© Pro Shots

Sánchez is bij Chelsea de vervanger van Édouard Mendy. Na het vertrek van de 31-jarige Senegalees naar het Saoedische Al-Ahli moest de nummer twaalf van de Premier League op zoek naar een nieuwe keeper. De keuze is gevallen op Sánchez, voor wie naar verluidt een transfersom van bijna ruim 28 miljoen euro wordt betaald.

Sánchez is net als Kepa een Spaans international. Hij werd door Brighton in 2013 al opgepikt bij Levante. Sánchez groeide uit tot een van de meest solide keepers op het hoogste niveau in Engeland, maar verloor onder manager Roberto De Zerbi in de tweede helft van vorig seizoen wel zijn basisplaats bij Brighton. Dat zou te maken hebben met zijn voetballende vermogen. Brighton kocht met Bart Verbruggen eerder deze transferperiode voor twintig miljoen euro al een nieuwe keeper. De twintigjarige Nederlander is overgekomen van Anderlecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.