Chelsea troeft Tottenham Hotspur af in strijd om Willian

Het zal Tottenham Hotspur geenszins bevallen, maar Chelsea heeft toch echt een akkoord bereikt met FC Anzhi over de miljoenentransfer van Willian. Alleen een werkvergunning scheidt de 25-jarige Braziliaan nog van zijn nieuwe club, die circa 35 miljoen euro betaalt.

Chelsea troeft Tottenham Hotspur af in strijd om Willian

Aanvankelijk leek Tottenham nog de beste papieren te hebben om Willian - hij was zelfs al gekeurd - en het bezuinigende Anzhi van elkaar te verlossen. Toen Chelsea-eigenaar Roman Abramovich zich op het laatst ging mengen in de transferperikelen en contact opnam met Anzhi-eigenaar Suleyman Kerimov maakten The Spurs echter geen schijn van kans meer.

De vraag wat Chelsea precies met Willian moet is evenwel gerechtvaardigd. Met Kevin De Bruyne, Marco van Ginkel (foto), Eden Hazard, Oscar, Juan Mata, Victor Moses en André Schürrle heeft manager José Mourinho al zeven spelers voor de drie posities achter de spits Demba Ba, Fernando Torres of Romelo Lukaku.

Het gerucht gaat dat Chelsea Spurs de begaafde dribbelaar niet gunt.Tottenham zou dan, ondanks het aanstaande vertrek van Gareth Bale naar Real Madrid, immers een wel erg sterk elftal krijgen. Eerder kwamen Paulinho, Etienne Capoue, Roberto Soldado en Nacer Chadli (FC Twente) deze zomer al naar White Hart Lane, terwijl ook Erik Lamela (AS Roma) wordt genoemd als kandidaatversterking voor de Londenaren.

Bij Anzhi is Willian alweer de achtste grote naam die vertrekt sinds de grote bezuinigingen zijn aangekondigd. De voorheen zo ambitieuze Russische club heeft met de circa 35 miljoen voor Willian de afgelopen weken in totaal al meer dan honderd miljoen euro aan transfersommen geïncasseerd. Een half jaar geleden troefde Anzhi Chelsea juist nog af in de strijd voor Willian, die toen voor een vergelijkbaar bedrag bij Shakhtar Donetsk vertrok.

Voor Chelsea is Willian de vierde directe aanwinst voor de selectie van de teruggekeerde Mourinho. Eerder kozen ook Marco van Ginkel (Vitesse), André Schürrle en Mark Schwarzer voor The Blues, die bovendien nog hopen een extra centrumspits aan te trekken. Samuel Eto'o, eveneens van Anzhi, is de meest voor de hand liggende optie, tenzij Manchester United terugkomt op zijn besluit om Wayne Rooney alsnog te verkopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen