Transferdagboek 21/08: Willian, Bale, Lamela, Pogba

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 21/08: Willian, Bale, Lamela, Pogba

Tottenham Hotspur is ook donderdagavond weer de club waar ons dagboek om draait. Want terwijl Willian alsmaar dichterbij een transfer van FC Anzhi naar The Spurs lijkt, nu manager André Villas-Boas heeft bevestigd dat er gesprekken met de 25-jarige Braziliaan zijn geweest, is Franco Baldini namens de Londense club in Madrid gesignaleerd om de laatste details van de recordtransfer van Gareth Bale af te ronden.

Opmerkelijk genoeg is daarom ook AS Roma-directeur Walter Sabatini naar de Spaanse hoofdstad afgereisd om daar zaken te doen met Tottenham, dat in Londen al de hele week met de Romeinen onderhandelde over de komst van Erik Lamela, die circa 35 miljoen euro moet kosten. Er tekent zich daarbij een opmerkelijke driehoeksverhouding af, want Baldini was in het verleden al werkzaam voor Roma èn Real, de clubs met wie hij nu dus zaken gaat doen in naam van Tottenham.

Voor de Spurs-fans, even dagdromen: als Bale daadwerkelijk wordt verkocht voor tientallen miljoenen + Fábio Coentrão en Lamela en Willian worden ook nog gekocht, dan heeft de Noord-Londense club meer dan uitstekend gehandeld op de transfermarkt. De sterspeler is dan wellicht vertrokken, maar Paulinho, Étienne Capoué, Roberto Soldado, Nacer Chadli, Willian, Lamela en Coentrão zijn de nieuwe spelers. Een team dat, zoals Jan Vertonghen al zei, met de top vier mee moet kunnen strijden.

Juventus zal geen enkel bod op Paul Pogba in beraad nemen, weten diverse Italiaanse media. De Fransman wordt begeerd door meerdere clubs, waaronder Arsenal en Chelsea. Maar door de blessure van Claudio Marchisio is de talentvolle Pogba weer gestegen in de pikorde. Marchisio raakte geblesseerd in de strijd om de Italiaanse Super Cup en moet een maand toekijken. Daardoor zal Pogba de komende tijd als vervanger op het middenveld fungeren.

Eerder kwam Gareth Barry al voorbij in dit transferdagboek. De reden is duidelijk: de Engelsman heeft weinig kans op speeltijd bij Manchester City en heeft ook nog eens een aflopend contract. Everton wil de middenvelder maar al te graag opnemen in de selectie, maar hikt tegen het salaris van Barry aan.

De middenvelder heeft voor een wisselspeler een behoorlijk salaris: iedere week wordt er 120.000 euro op zijn rekening gestort door Manchester City. Omdat Barry tot medio 2014 onder contract staat, wil Everton hem graag huren. Maar het immense salaris van de middenvelder is hen nog wat te gortig. De club uit Liverpool doet dan ook een beroep op The Citizens om een gedeelte van zijn salaris door te betalen.

Manchester United-manager David Moyes is op zijn beurt nog altijd van plan om eens flink te gaan shoppen bij zijn vorige werkgever Everton. De regerend landskampioen is zeer geïnteresseerd in zowel Leighton Baines als Marouane Fellaini (foto onder). Waar een eerder bod op het tweetal werd afgeslagen door Everton, doet Manchester United er nu een schepje bovenop. Volgens de Daily Mirror zijn the Mancunians bereid ruim veertig miljoen te betalen voor het duo.

Denis Suárez is hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Suárez wat transfergeruchten betreft. Het Spaanse talent speelt momenteel nog bij Manchester City, dat hem in 2011 overnam van Celta de Vigo. De échte voetballiefhebbers zullen Suárez kennen van het jeugdtoernooi in Turkije, waar hij met de nationale ploeg (onder twintig) veel indruk maakte.

Voor hen die de naam Suarez alleen associëren met een bijtende spits aan de Mersey, hier wat kenmerken. De aanvallende middenvelder is pas negentien, maar komt natuurlijk over als hij aan het dribbelen is of een lastige kans moet afmaken. Suárez is geen bikkelharde speler, geen jongen die met een grove tackle zijn statement maakt. Dat doet de Spanjaard namelijk met zijn fluwelen techniek.

Een kleine samenvatting die duidelijk maakt dat het hier om een enorm groot talent gaat. Hij wordt vergeleken met David Silva, maar het probleem van City is dat ze al een David Silva hebben. Het type Denis Suárez is momenteel niet broodnodig bij The Citizens, en daar is Barcelona ook achter gekomen. Voor zo'n vijf miljoen euro willen de Catalanen hem terughalen naar zijn geboorteland. Voor Suárez wordt het namelijk belangrijk om zijn potentie te ontwikkelen, in plaats van een eeuwig talent te blijven. En waar kan dat beter, bij City of Barcelona?

Hij werd even in verband gebracht met Feyenoord, maar voormalig Ajacied Mounir El Hamdaoui hoeft volgens Radio Marca niet te lang te treuren over het uitblijven van een transfer. Málaga heeft namelijk interesse in de Marokkaanse aanvaller, die in Florence weinig perspectief op speeltijd heeft.

Málaga was in eerste instantie gecharmeerd van Tim Matavz, maar PSV wil de spits die woensdagavond voor de Eindhovenaren scoorde tegen AC Milan niet laten gaan. Met de transferdeadline in zicht wil Málaga snel en concreet handelen, waardoor ze bij El Hamdaoui uitkomen. Bij Fiorentina staat de spits nog tot 2015 onder contract, en kwam tot nu toe pas tot negentien wedstrijden (vier goals).

Bekijk hier al onze video's