Chelsea tast diep in de buidel voor Monaco-powerhouse Bakayoko

Reacties

Chelsea heeft met Tiemoué Bakayoko zijn tweede grote zomeraankoop binnen. De Franse middenvelder komt over van AS Monaco. Engelse media melden dat het gaat om een transfersom van 45 miljoen euro. Bakayoko tekent voor vijf jaar in Engeland.

Chelsea tast diep in de buidel voor Monaco-powerhouse Bakayoko

De 22-jarige Bakayoko maakte het afgelopen seizoen veel indruk bij de Monegasken. Samen met Fabinho vormde hij het kloppende hart van de ploeg die zich overtuigend tot kampioen van Frankrijk kroonde. In Europa viel Monaco vooral op in het spectaculaire tweeluik met Manchester City, dat mede dankzij een treffer van Bakayoko (foto) werd gewonnen door de ploeg uit het prinsdom.

En City is nog niet van hem af. Door zijn overstap naar Chelsea komt Bakayoko volgend seizoen uit in de Premier League. Bakayoko, die in maart zijn debuut maakte in het Franse nationale elftal, gaat op het middenveld van The Blues concurreren met Nemanja Matic, Cesc Fàbregas en landgenoot N'Golo Kanté. Na Antonio Rüdiger is Bakayoko de tweede grote zomeraankoop van Chelsea. Met Willy Caballero haalde de regerend landskampioen ook al een reservekeeper binnen.

Bakayoko's vertrek naar Engeland betekent een vervolg van de exodus bij Monaco. Bernardo Silva en Valère Germain waren de eerste twee van het succeselftal die vertrokken naar respectievelijk Manchester City en Olympique Marseille. Ook voor Benjamin Mendy, Fabinho, Thomas Lemar en Kylian Mbappé is bijzonder veel interesse.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.