Chelsea overtuigend naar Wembley na wervelende eerste helft

Chelsea heeft zich dinsdagavond op overtuigende wijze geplaatst voor de finale van de strijd om de League Cup. Middlesbrough had geen schijn van kans op Stamford Bridge.

Chelsea
Chelsea
6 - 1
Middlesbrough

Twee weken geleden was Middlesbrough nog met 1-0 te sterk voor Chelsea, maar de Londense club had die nederlaag uit de heenwedstrijd snel weggepoetst. Daarbij kreeg het hulp van Jonny Howson, want met een eigen doelpunt zorgde hij na een kwartier voor de 1-0. De middenvelder van de bezoekers wilde voorkomen dat Armando Broja scoorde, maar liep de bal uiteindelijk zelf in het doel.

Daarmee kende Chelsea de gewenste start en na een klein half uur verdubbelde Enzo Fernández de marge en gaf daarmee de aanzet tot een zeer productief kwartier. Negen minuten voor rust maakte Axel Disasi het derde Chelsea-doelpunt en in de 42ste minuut maakte Cole Palmer er zelfs 4-0 van. Het was voor de middenvelder alweer zijn twaalfde doelpunt dit seizoen.

Voor Middlesbrough, waar Rav van den Berg een basisplaats had en Anfernee Dijksteel bij aanvang van de tweede helft zijn opwachting maakte, was het na rust taak om de schade beperkt te houden. Bij de thuisclub kwam Noni Madueke nog binnen de lijnen en nadat Palmer in de 77ste minuut de vijfde treffer voor zijn rekening had genomen, maakte de ex-PSV'er vier minuten later het halve dozijn vol.

Kort voor tijd redde Morgan Rogers de eer nog namens Middlesbrough de eindstand te bepalen op 6-1. Door de ruime overwinning verzekerde Chelsea zich als eerste van een plek in de League Cup-finale. Die wordt op 25 februari afgewerkt op Wembley. Fulham of Liverpool zal daarin de tegenstander zijn. De heenwedstrijd werd door Liverpool op Anfield met 2-1 gewonnen dankzij de winnende treffer van Cody Gakpo. Woensdag staan beide clubs opnieuw tegenover elkaar in de return op Craven Cottage.