Chelsea of Liverpool? Strijd om Caicedo en Lavia ligt helemaal open

Reacties

De ontwikkelingen rond Romeo Lavia en Moisés Caicedo volgen elkaar in razend tempo op.

Chelsea of Liverpool? Strijd om Caicedo en Lavia ligt helemaal open
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 1
Liverpool
Liverpool

Het lijkt er inmiddels op dat Lavia (Southampton) en Caicedo (Brighton & Hove Albion) wel eens van beoogd nieuwe club zouden kunnen wisselen. Dat zou betekenen dat Lavia op weg is naar Chelsea en Caicedo naar Liverpool. Saillant: dit weekend openen die twee clubs het Premier League-seizoen tegen elkaar.

Lange tijd leek Liverpool de volgende bestemming van Lavia te worden, maar volgens The Athletic mengt Chelsea zich inmiddels ook in de strijd met een beter bod dan Liverpool. The Blues zouden 55 miljoen euro overhebben voor de negentienjarige Lavia, die afgelopen zomer met Southampton uit de Premier League degradeerde, maar desondanks veel indruk maakte.

Dat is meer dan de 52 miljoen die Liverpool bood, maar nog steeds niet de gevraagde 58 miljoen. Chelsea richtte lange tijd de pijlen op Caicedo van Brighton, maar de 115 miljoen euro die de club van manager Roberto De Zerbi verlangt, legde het nog altijd niet op tafel.

Met het kapen van de Lavia-deal zou niet alleen Liverpool, maar ook Caicedo grote verliezer zijn. De 21-jarige Ecuadoriaan bereikte al een persoonlijk akkoord met Chelsea en sloeg de training bij Brighton deze week over om een deal te forceren. Liverpool heeft op zijn beurt aangeklopt bij Brighton om Caicedo.

Ondertussen zou Chelsea op korte termijn ook Tyler Adams als nieuwe middenvelder gaan presenteren. De 24-jarige Amerikaan heeft een afkoopclausule omdat hij afgelopen seizoen met Leeds United uit de Premier League degradeerde. Die zou ruim 23 miljoen euro bedragen. Topaanwinst Christopher Nkunku is lang uit de roulatie door een knieblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.