Chelsea-muur Mendy wacht bijzonder duel in Champions League

Reacties

Édouard Mendy komt woensdag op Stamford Bridge de nodige oude bekenden tegen, als hij het met Chelsea in de Champions League opneemt tegen zijn oude club Stade Rennes.

Chelsea-muur Mendy wacht bijzonder duel in Champions League
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
3 - 0
Rennes
Rennes

Mendy (29) staat woensdag op het veld om doelpunten te voorkomen van de club, waar hij 22 augustus nog onder de lat stond. Over zijn basisplaats bestaat geen enkele twijfel. Met zijn komst is de keepersdiscussie bij Chelsea verstomd.

De Senegalese goalie heeft zijn draai snel gevonden in Londen. Hij hield in vijf van zijn zes optredens voor The Blues de nul. Mr Clean Sheet incasseerde in die wedstrijden evenveel treffers als in die ene voor Rennes van dit seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is altijd een collectieve prestatie, maar zijn start is zeer goed', zegt Lampard in de aanloop naar het vervolg in de Champions League tegen Rennes. 'Hij mag daarvoor met de eer gaan strijken, ook omdat hij andere vertrouwen geeft.'

Dat vertrouwen was eerder dit seizoen met de blunderende Kepa Arrizabalaga onder de lat ver te zoeken. Mendy laat in Londen zien waarom Chelsea eind september 25 miljoen euro betaalde. 'Hij is zeer compleet, van wat hij tot nu toe heeft laten zien. Hij heeft belangrijke reddingen gemaakt op belangrijke momenten', aldus Lampard.

Ook buiten het veld maakt Mendy indruk. 'Toen we hem gingen vastleggen, hoorden we over zijn sterke persoonlijkheid in de kleedkamer. Je hoeft nauwelijks naar hem om te kijken. Hij is zeer betrokken en werkt hard. Hij heeft een fantastische werkhouding en lacht elke dag. Hij is hier nog maar kort. Ik ben ervan overtuigd dat er nog meer mogelijk is. Getuige zijn houding kan hij nog veel groeien.'

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Chelsea
6
4
2
0
14-2
+12
14
2
Sevilla
6
4
1
1
9-8
+1
13
3
Krasnodar
6
1
2
3
6-11
-5
5
4
Rennes
6
0
1
5
3-11
-8
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer É. Mendy
Meer over É. Mendy
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.