Chelsea met talisman Ziyech in kraker tegen Manchester City

Reacties

Hakim Ziyech is na een afwezigheid van een maand terug bij Chelsea. De aanvaller staat in de competitietopper tegen het door COVID-19 geplaagde Manchester City direct in de basis.

Chelsea met talisman Ziyech in kraker tegen Manchester City
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Ziyech liep op 5 december een hamstringblessure op, maar Frank Lampard had in aanloop naar de wedstrijd van zondag al aangegeven dat de Marokkaans international weer hersteld was. De coach liet toen nog in het midden of Ziyech zou starten of niet, maar nu is er dus duidelijkheid.

Chelsea mét of zonder Ziyech is een wereld van verschil, zo is dit Premier League-seizoen wel gebleken. De Londenaren verloren in de lopende competitie vier keer en in alle vier de wedstrijden was de voormalig Ajacied niet van de partij.

Zack Steffen
Bij Manchester City staat er een Premier League-debutant op doel. De ploeg van Pep Guardiola wordt hard geraakt door het coronavirus en meldde eerder op de zondag al dat het zes spelers vanwege positieve tests moest missen op Stamford Bridge. De absentie van Gabriel Jesus, Kyle Walker en Eric García was al bevestigd en nu blijkt dat ook doelman Ederson er niet bij is. Daardoor staat Steffen tegen Chelsea tussen de palen.

De 25-jarige Steffen keerde afgelopen zomer terug van een verhuurperiode bij Fortuna Düsseldorf en speelde tot dusver vier duels voor City: drie in het toernooi om de League Cup en een in de Champions League. Scott Carson zit als reservedoelman op de bank.

Naast Ederson (en Jesus, Walker en García) ontbreken ook Ferran Torres en Nathan Aké in de wedstrijdselectie van City. Hoewel City het niet bevestigt, lijken dit dus de laatste drie spelers te zijn die besmet zijn geraakt met het coronavirus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.