Chelsea kan weer juichen: peperdure Fofana treedt op als reddende engel

Chelsea heeft zaterdagmiddag weer eens een overwinning geboekt in de Premier League. Op het eigen Stamford Bridge waren The Blues dankzij verdediger Wesley Fofana te sterk voor Leeds United. Het was pas de tweede zege voor Chelsea in 2023.

Chelsea
Chelsea
1 - 0
Leeds United

Chelsea-manager Graham Potter gaf in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Leeds United aan zich te schamen voor de dramatische reeks van The Blues in 2023 en hoopte eindelijk op een ommekeer na elf duels op rij met slechts één zege.

Chelsea domineerde op Stamford Bridge tegen Leeds, met Crysencio Summerville in de basis, maar kwam voor rust nog niet tot scoren. João Félix was wel heel dicht bij de openingsgoal: de Portugees schoot hard tegen de lat. Eerder stuitte Kai Havertz na een steekpass van Raheem Sterling op de alert uitgekomen Leeds-keeper Illan Meslier.

De thuisploeg, met Hakim Ziyech op de bank, drong Leeds ook aan het begin van de tweede helft terug op eigen helft en kwam na 53 minuten op een verdiende voorsprong. Uit een hoekschop kopte Fofana de 1-0 binnen.

Voor de Fransman was het zijn eerste doelpunt in het shirt van Chelsea, dat in de afgelopen drie officiële wedstrijd niet tot scoren kwam. Fofana kwam in augustus vorig jaar over van Leicester City en kost door bonussen uiteindelijk mogelijk 87 miljoen euro.

Na de voorsprong verloor Chelsea langzamerhand de grip op de wedstrijd en zag Leeds steeds meer aandringen richting het doel van Kepa Arrizabalaga. Toch kwamen de gasten niet meer tot grote kansen om de spanning echt terug te brengen. Bij Chelsea viel in de slotfase voormalig PSV'er Noni Madueke in. Chelsea blijft ondanks de zege op de tiende plaats.