Potter schaamt zich: 'We hebben de fans niet genoeg gegeven'

Reacties

Chelsea brak een transferrecord om de selectie te versterken, maar vindt zichzelf begin maart terug in de grijze middenmoot van de Premier League. Manager Graham Potter staat onder druk, mede door kritiek vanuit de fans. De coach begrijpt dat maar al te goed.

Potter schaamt zich: 'We hebben de fans niet genoeg gegeven'
© Pro Shots

Elf wedstrijden speelde Chelsea in het nieuwe jaar, slechts één keer werd er gewonnen. Extra pijnlijk, gezien de totale uitgaven van zo'n zeshonderd (!) miljoen euro. Inmiddels is de achterstand op de nummer vier van de Premier League – goed voor Champions League-voetbal – veertien punten.

Er heerst flinke onvrede bij de fans van Chelsea en op het persmoment richting het duel met Leeds United uitte Potter zijn begrip. 'De fans geven om de club. Ze tonen emotie en het is logisch dat dit naar buiten komt. We lijden, maar weten dat de supporters hier ook onder lijden. Als je een thuiswedstrijd verliest van de hekkensluiter, reken je op teleurstelling. Ik ga niet klagen over de fans, ze zijn eerlijk en steunen ons. We hebben niet genoeg gegeven om ze enthousiast te maken.'

Chelsea heeft als houvast de Champions League, maar daarin moet het een achterstand zien goed te maken. In het heenduel in de achtste finale was Borussia Dortmund met 0-1 te sterk. De returnwedstrijd wordt dinsdag in Londen afgewerkt.

Chelsea
Chelsea
1 - 0
Leeds United
Leeds United
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.