Chelsea herstelt zich dankzij VAR van gigantische ketser Rüdiger

Reacties

Chelsea heeft een plaats bij de eerste vier binnen handbereik gekregen. Sheffield United was het volgende slachtoffer voor de ploeg van Thomas Tuchel.

Chelsea herstelt zich dankzij VAR van gigantische ketser Rüdiger
© Pro Shots
Sheffield United
Sheffield United
1 - 2
Chelsea
Chelsea

De wisseling van de wacht legt Chelsea geen windeieren. Sinds de entree van Tuchel als vervanger van de ontslagen Frank Lampard zijn The Blues bezig met een opmars.

Op het doelpuntloze gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers volgden zeges op Burnley en Tottenham Hotspur. In de eerste drie duels onder de Duitser werd bovendien geen treffer geïncasseerd. Sheffield United slaagde er zondag als eerste in de Londense defensie te kraken, al had het daarvoor de hulp van Chelsea nodig.

Antonio Rüdiger werkte namelijk tien minuten in de tweede helft de bal in eigen doel na een misverstand met doelman Edouard Mendy. Het knullig moment voor de Duitse verdediger betekende gelijkmaker. Mason Mount had kort voor rust namens Chelsea de score geopend op aangeven van Timo Werner. De gewezen Vitesse-middenvelder kwam daarmee op tien treffers in de Premier League. Achter Arjen Robben (21 jaar en 342 dagen) is hij met zijn 22 jaar en 28 dagen de jongste speler van Chelsea die in dubbele cijfers is gekomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het eigen doelpunt had geen gevolgen voor het resultaat. Enkele minuten na de gelijkmaker had Chelsea weer een voorsprong te pakken. Scheidsrechter Kevin Friend besloot op advies van de VAR een actie van keeper Aaron Ramsdale op Werner alsnog te bestraffen. Jorginho benutte de strafschop en zette The Blues zo op het spoor van de volgende zege. Ondanks een offensief kon Sheffield zich niet nog een keer oprichten.

Chelsea, waar Hakim Ziyech op de bank bleef, is door de overwinning geklommen naar de vijfde plaats. De achterstand op nummer vier Liverpool is met één punt minimaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.