Chelsea dwingt Arsenal na spektakelstuk nu al tot inhaalrace

Reacties

Arsenal heeft ook zijn tweede topper onder Unai Emery verloren. De Spanjaarden en Eden Hazard maakten zaterdagavond op Stamford Bridge het verschil voor Chelsea.

Chelsea dwingt Arsenal na spektakelstuk nu al tot inhaalrace
Chelsea
Chelsea
3 - 2
Arsenal
Arsenal

De vuurdoop in de Premier League was er voor Emery een om snel te vergeten. De Spanjaard zag vorige week bij zijn debuut hoe Arsenal volledig overklast werd door Manchester City (0-2). Op Stamford Bridge moet de opvolger van Arsène Wenger toch gevreesd hebben dat zijn start nog desastreuzer zou worden. Na een vloeiende aanval van Chelsea moest Petr Cech tegen zijn oude club in de negende minuut al voor het eerst de bal uit het net plukken. De Arsenal-defensie was volledig in de war door verschillende loopacties. De voorassist kwam op naam van Jorginho, de grote aankoop van Maurizio Sarri. De Chelsea-aanwinst gaf de bal direct mee aan de diepgaande Marcos Alonso en de Spanjaard legde breed op de volledig vrije Pedro, die eenvoudig afrondde: 1-0.

Dat de goal een flink Spaans tintje had was overigens geen toeval. In Londen stonden er bij de stadsderby liefst zeven Spanjaarden aan de aftrap. Chelsea-middenvelder Ross Barkley was de enige Engelsman met een basisplaats. Hij kreeg van Sarri nog de voorkeur boven Mateo Kovacic. De na een late vakantie later aangesloten Hazard werd nog op de bank gehouden, waardoor Álvaro Morata in de aanval gezelschap had van Pedro en Willian.

Ook bij de tweede Chelsea-goal was er een Spaanse aangever en afmaker. Cesar Azpilicueta lanceerde Morata met een mooie dieptepass. De spits kapte Shkodran Mustafi fraai uit en zette Cech op het verkeerde been met een tegendraads schot: 2-0. Een opvallend gegeven: alle zeven de assists van Azpilicueta in de Premier League sinds de start van vorig seizoen waren voor Morata.

Álvaro Morata viert zijn eerste Premier League-goal van het seizoen. De Spanjaard krijgt vooralsnog de voorkeur boven Olivier Giroud.
Álvaro Morata viert zijn eerste Premier League-goal van het seizoen. De Spanjaard krijgt vooralsnog de voorkeur boven Olivier Giroud.

Arsenal kreeg ook voor de 2-0 al goede kansen en waar een ineenstorting misschien verwacht werd na de vroege tegenslagen, toonden de bezoekers juist veel veerkracht. De vleugelverdedigers van Chelsea werden volop in de problemen gebracht door de vele loopacties op de flanken bij Arsenal. Telkens werd de bal dan teruggetrokken en in het strafschopgebied miste met name Pierre-Emerick Aubameyang enorme kansen. Het leek een kwestie van tijd voordat het foutging voor Chelsea en zo bleek het ook te zijn. Henrikh Mkhitaryan nam in de 37ste minuut revanche voor een aantal missers door de bal hard laag in de voor hem linkerhoek te knallen. Kepa Arrizabalaga kreeg nog wel zijn hand tegen de bal, maar kon de bal niet keren en de sinds kort duurste keeper van de wereld mocht dat zichzelf kwalijk nemen.

Arsenal stoomde door en maakte nog voor rust verdiend gelijk. Uit een lage voorzet van Mkhitaryan knalde Alex Iwobi de 2-2 binnen. Het leek de opmaat voor een spectaculaire tweede helft, maar dat viel qua goals tegen. Beide ploegen bleven echter volop druk zetten en zochten de aanval, waardoor het een boeiende clash bleef. Onder anderen Kanté verprutste kansen voor Chelsea, waar de hoop in de slotfase gevestigd was op invallers Hazard en Olivier Giroud. Ook Real Madrid-huurling Mateo Kovacic was inmiddels ingevallen bij The Blues.

Het was Hazard die het verschil maakte. De Belg stuurde de bij Arsenal ingevallen Lucas Torreira het bos in bij een individuele actie en gaf perfect voor op Alonso, die de bal voor het intikken had en Cech klopte met een schot door de benen: 3-2. Een grotere nederlaag bleef Arsenal bespaard door reddingen van Cech bij kansen voor Hazard. Volgende week wacht voor de ploeg van Emery in eigen huis een volgende kans op de eerste punten. Dan is West Ham United de tegenstander van Arsenal. Chelsea reist met zes punten op zak af naar Newcastle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.