Chelsea dankt League Cup-zege aan Belgische aanval

Reacties

Chelsea en Arsenal hebben zich woensdag niet laten verrassen in het League Cup-toernooi. Beide Londense clubs wonnen voor eigen publiek van een team van een lager niveau en schaarden zich onder de laatste zestien.

Chelsea dankt League Cup-zege aan Belgische aanval

Chelsea - Nottingham Forest 5-1
De topclubs in de Premier League gebruiken het League Cup-toernooi doorgaans om de tweede keus aan het werk te zien en manager Antonio Conte van Chelsea omarmde tegen Nottingham Forest voor een deel die filosofie. Reserves als Willy Caballero, Andreas Christensen en Charly Musonda stonden aan de aftrap op Stamford Bridge, maar ook de vaste waarden Eden Hazard, Gary Cahill en Cesc Fàbregas. Musonda en Hazard vormden een Belgische aanval met Michy Batshuayi.

Al na twintig minuten zat Chelsea op rozen. Eerst trof Kenedy doel op aangeven van Antonio Rüdiger, waarna Batshuayi er nog voor de twintigste minuut 2-0 van maakte. De grote uitblinker van de eerste helft was echter Musonda, die zijn sterke optreden vlak voor rust bekroonde door met een laag schot de derde goal voor zijn rekening te nemen.

Na de hervatting moest Nottingham Forest ook nog de 4-0 en 5-0 toestaan en beide keren was Batshuayi de gevierde man, die daarmee zijn hattrick completeerde. Via Tendayi Darikwa redde Nottingham Forest nog de eer. Bij Chelsea viel in de tweede helft Ethan Ampadu in, die met zijn zeventien jaar en zes dagen de jongste speler van de Londenaren in meer dan tien jaar werd.

Arsenal - Doncaster Rovers 1-0
De grootste namen die in een door elkaar gehusseld Arsenal mochten opdraven tegen Doncaster Rovers (een club uit de League One) waren Alexis Sánchez, Olivier Giroud en Theo Walcott. Het was laatstgenoemde die na 25 minuten een opening vond in de afweer van Doncaster Rovers nadat Sánchez hem in stelling bracht.

Ondanks vele pogingen moest Arsenal genoegen nemen met die magere overwinning. Met name Walcott had zijn vizier niet altijd op scherp staan; zelfs bij een één-tegen-één-situatie met Doncaster-keeper Ian Lawlor faalde hij. In de slotfase ontsnapte Arsenal nog aan een verlenging doordat Matty Blair de lat raakte.

Klik hier voor het verslag van Everton - Sunderland

Klik hier voor de verslagen van de duels van Manchester United en Manchester City

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.