Rashford-show bij Manchester United, City komt met schrik vrij

Manchester United en Manchester City hebben zich woensdagavond geplaatst voor de vierde ronde van het League Cup-toernooi. Voor United ging dat tegen Burton Albion vrij eenvoudig, City had het bij West Bromwich Albion een stuk lastiger.

Manchester United - Burton Albion 4-1
Marcus Rashford groeide tegen Burton Albion, uitkomend in het Championship, uit tot de grote smaakmaker bij Manchester United. Met twee goals had de spits een groot aandeel in de uiteindelijke 4-1 zege. Bij rust was het door twee goals van Rashford en één van Jesse Lingard al beslist. Na rust deed Anthony Martial ook nog een duit in het zakje, voordat Lloyd Dyer de eer van Burton redde en daarmee voor het eerste tegendoelpunt van United op Old Trafford van dit seizoen zorgde.

De 2-0 van Rashford was het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. De spits speelde zich op ruim twintig meter van het doel van Burton Albion vrij en schoot vernietigend in de bovenhoek. De aanval die voorafging aan het doelpunt van Martial was eveneens van grote schoonheid.

West Bromwich Albion - Manchester City 1-2
Een relatief zware loting voor Manchester City en dat merkte de ploeg van manager Pep Guardiola ook wel. Het winnende doelpunt van Leroy Sané viel pas in de 77ste minuut. De Duitser kwam vanaf de rechterflank naar binnen en schoot met links prachtig raak in de verre hoek.

Sané was in de derde minuut ook al de maker van de 0-1 van City door attent te zijn en uit de rebound binnen te knallen. In de 71ste minuut kwam West Brom via Claudio Yakob terecht op gelijke hoogte, maar City reageerde snel middels de 1-2 van Sané. Een grote tegenvaller voor City was het geblesseerd uitvallen van Ilkay Gündogan, die na negen maanden revalideren juist voor het eerst weer in de basis stond.