Charisteas bij Ajax kind van de rekening

Na twaalf maanden in Amsterdamse dienst lijkt Angelos Charisteas het kind van de rekening te worden van de komst van Klaas Jan Huntelaar. De Griekse spits mag, evenals Julien Escudé en Bogdan Lobont, vertrekken bij Ajax.

Charisteas bij Ajax kind van de rekening

Charisteas, die nog een contract tot medio 2008 heeft, heeft de laatste weken een basisplaats veroverd. Bovendien heeft de Griek zijn seizoenstotaal opgevoerd tot zeven treffers, waarmee hij clubtopscorer van Ajax is.

'Maar door de komst van Huntelaar is de kans op speeltijd wat minder groot geworden', stelt technisch directeur Martin van Geel in De Telegraaf vast. Niet alleen Charisteas kan uitkijken naar een andere club. Ajax zet ook Julien Escudé en Bogdan Lobont in de etalage.

'Je praat over twee internationals en iemand die zijn sporen ook wel heeft verdiend', aldus Van Geel. 'Gezien de status die ze hebben, is het wel zo reëel om in een vroeg stadium duidelijkheid te verschaffen. Ze hoeven niet weg. Maar als er een oplossing komt die voor beide partijen goed is, zullen we daar serieus over nadenken.'

Escudé en Lobont komen niet meer voor in de plannen van trainer Danny Blind. De Franse verdediger en de Roemeense doelman hebben nog een contract tot respectievelijk 2007 en 2008. Voor geen van de drie Ajacieden is de belangstelling concreet.

Bekijk hier al onze video's