Chaos en paniek in Grolsch Veste: rellen na afloop van Europese zege

Reacties

FC Twente versloeg donderdagavond Hammarby IF (1-0) in de voorronde van de Conference League. Toch eindigde de avond in mineur, want op de tribunes ontstonden hevige rellen.

Chaos en paniek in Grolsch Veste: rellen na afloop van Europese zege
FC Twente
FC Twente
1 - 0
Hammarby IF
Hammarby IF

In aanloop naar de aftrap raakte de sfeer, die gedurende de wedstrijd meer dan uitstekend was, al even grimmig. De Zweedse fans bleven namelijk niet stil bij een eerbetoon aan de overleden FC Twente-iconen Theo Pahlplatz en Dais ter Beek. De achterban van Hammarby, die niet leek af te weten van de minuut stilte, wekte daarmee de woede van de Tukkers op, die het gezang met een striemend fluitconcert begroetten.

Na afloop van de wedstrijd leek de sfeer uitstekend. Sem Steijn schoot FC Twente met een geweldige uithaal langs de Scandinaviërs en de Grolsch Veste vierde de zege uitbundig. Toch escaleerde het alsnog volledig.

Veronica liet na afloop beelden zien van de tribunes, waarop te zien was hoe diverse hooligans elkaar van de tribunes sloegen. Analist en FC Twente-icoon Romano Denneboom reageerde geschokt, terwijl Hammarby-verdediger Shaquille Pinas via zijn telefoon zijn vader op de tribune probeerde te bereiken om te controleren of hij veilig was.

Trainer Joseph Oosting wilde na afloop niet ingaan op de rellen. 'Ik wil het graag bij voetbal laten. Vind het te snel voor een oordeel. Maar ja, mijn gezin zit ook op de tribune. Daar ben je dan ook bang voor. Het is natuurlijk niet leuk.'

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.