Twente genadig voor slordig Hammarby bij start Europees avontuur

Reacties

FC Twente heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de voorrondes van de Conference League. In de eigen Grolsch Veste werd het Zweedse Hammarby IF verslagen. Sem Steijn was het goudhaantje.

Twente genadig voor slordig Hammarby bij start Europees avontuur
FC Twente
FC Twente
1 - 0
Hammarby IF
Hammarby IF

Opvallend was dat trainer Joseph Oosting in Enschede ervoor koos om Ricky van Wolfswinkel op de bank te laten zitten. Onder toeziend oog van voorganger Ron Jans had Oosting besloten om zowel Sem Steijn als Michel Vlap een basisplaats te gunnen. Dat ging ten koste van de routinier. Manfred Ugalde was de aanvalsleider, vanaf de flank gesteund door Daan Rots.

In een sfeervolle Grolsch Veste schroefde FC Twente direct de duimschroeven aan. De Tukkers zette meteen druk op de Zweedse gasten. Dat resulteerde in een vroege gele kaart voor de Nederlandse verdediger Shaquille Pinas. Hij moest al na twee minuten aan de noodrem trekken en haalde Rots neer. Een gele kaart was het gevolg. Meteen daarna opende Gijs Smal het spervuur door van afstand uit te halen. Zijn poging stuitte echter op de doelman Dovin.

FC Twente voerde de druk steeds verder op, maar kon ondanks een grote omsingeling lange tijd amper gevaarlijk worden. Door slordigheden van Hammarby in de opbouw kwamen de kansen toch. Rots was dicht bij een doelpunt, maar schoot voorlangs. Vlak voor rust leek het verschil gemaakt te worden door Vlap. De uitblinker raakte na uitstekend voorwerk van Smal echter de lat.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. De Scandinaviërs trokken zich terug, terwijl Oosting zag dat zijn pupillen weer zochten naar de openingstreffer. Dat lukte ook. Steijn, die in de voorbereiding al veelvuldig met scherp schoot, brak de ban. De zoon van Ajax-trainer Maurice Steijn knalde op formidabele wijze de bal hoog in de touwen (1-0).

Onder begeesterde steun van de achterban zocht FC Twente naar een tweede treffer. Oosting bracht Van Wolfswinkel als extra aanvaller in de ploeg, maar hoewel de Zweedse defensie piepte en kraakte, bleef het bij de rake uithaal van Steijn. Daardoor gaat FC Twente met een minimale voorsprong naar Zweden.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.