Champions League-droom Flekken valt op laatste speeldag in duigen

Reacties

Het SC Freiburg van Mark Flekken heeft zich zaterdagmiddag op de laatste speeldag van de Bundesliga niet voor de Champions League kunnen plaatsen. Het werd in de slotfase nog heel even spannend, maar concurrent RB Leipzig voorkwam op het nippertje een nederlaag op bezoek bij het gedegradeerde Arminia Bielefeld en Freiburg verloor zelf van Bayer Leverkusen, waardoor het de Europa League ingaat.

Champions League-droom Flekken valt op laatste speeldag in duigen
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

Flekken maakte met Freiburg alleen nog kans op de vierde plek bij een overwinning op bezoek bij Bayer Leverkusen en als Leipzig tegelijkertijd zou verliezen van Arminia Biefeld. Winnen van Die Werkself was echter al lastig zat voor de Nederlandse doelman en zijn ploeggenoten. Hoewel trainer Diego Seoane, met de derde plaats al in de tas, bijvoorbeeld Daley Sinkgraven een kans gaf (Mitchel Bakker zat daardoor op de bank), deed Leverkusen zijn sportieve plicht.

De eerste grote kans was nog wel voor Freiburg, Lucas Höler kopte na twintig minuten tegen de paal, maar daarna meldde ook Leverkusen zich aan het front. Voor rust was een grote kopkans niet besteed aan Patrik Schick. In de tweede helft scoorde Lucas Alario wel nadat de Tsjech hem een niet te missen kans had geboden toen ze met zijn tweeën afgingen op Flekken, die even later met hulp van de lat de 2-0 voorkwam bij een inzet van Schick.

Freiburg kon daardoor nog op zoek naar de gelijkmaker en na een aantal goede kansen scoorde Jannik Haberer ook, maar in de extra tijd maakte Exequiel Palacios - toen Flekken mee naar voren was - vanaf de middenlijn een einde aan alle illusies. De ploeg van Christian Streich eindigt daardoor op de zesde plaats, die toegang geeft tot de groepsfase van de Europa League. Volgende week kan Freiburg in de bekerfinale tegen Leipzig het seizoen nog afsluiten met een prijs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Arminia Bielefeld
Arminia Bielefeld
1 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

De zege van Leverkusen was geruststellend nieuws voor Leipzig, dat zelf verzuimde het Champions League-ticket veilig te stellen. Bielefeld bleef lang in leven omdat diverse kansen niet waren besteed aan de Red Bull-formatie en nam twintig minuten voor tijd zowaar de leiding via Janni Serra. De nummer zeventien van de Bundesliga bleef vervolgens land overeind, totdat Willi Orban in de extra tijd toch nog scoorde. Leipzig gaat de CL in, Bielefeld degradeert.

Union Berlin
Union Berlin
3 - 2
VfL Bochum
VfL Bochum

Het 1. FC Union Berlin van Sheraldo Becker, die al vroeg uitviel met een blessure, kon bij een zege op VfL Bochum nog een plaats stijgen. Grischa Prömel zorgde met een rake kopbal voor de vroege voorsprong en na 25 minuten verdubbelde Taiwo Awoniyi (ex-NEC) de marge uit een strafschop. Bochum knokte zich na rust terug via Simon Zoller en Edouard Löwen, maar Awoniyi bezorgde de thusiploeg toch nog de zege en dus Europa League-voetbal.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
5
Union Berlin
34
16
9
9
50-44
+6
57
6
SC Freiburg
34
15
10
9
58-46
+12
55
7
1. FC Köln
34
14
10
10
52-49
+3
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer M. Flekken
Meer over M. Flekken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.