'Cavani, Mertens en Vertonghen: Barça richt zich op koopjesmarkt'

Reacties

De coronacrisis beperkt ook de Europese topclubs in hun financiële mogelijkheden. En dus richt Barcelona zich op een markt waarop het zich doorgaans niet hoeft te begeven: die van de transfervrije spelers. Die biedt komende zomer dan ook fraaie kansen.

'Cavani, Mertens en Vertonghen: Barça richt zich op koopjesmarkt'
© Pro Shots

Volgens het Catalaanse Sport heeft Barça allerlei topspelers in het vizier die weliswaar op leeftijd beginnen te raken, maar nog altijd hun toegevoegde waarde zouden kunnen hebben in Camp Nou. Zo vindt Jan Vertonghen zichzelf terug op het lijstje. De 32-jarige Belg heeft een aflopend contract bij Tottenham Hotspur en werd al ook gelinkt aan Internazionale en Ajax. De voetballend sterke linkspoot heeft er altijd al goed opgestaan in Camp Nou.

In Parijs komen na dit seizoen twee andere verdedigers gratis op de markt. Thomas Meunier, landgenoot van Vertonghen, zou rechts achterin een goede versterking voor de breedte kunnen zijn. Voor de 28-jarige back is wel concurrentie van onder meer Borussia Dortmund. Thiago Silva is inmiddels al 35 jaar oud, maar behoort nog altijd tot de beste verdedigers van Europa en droomt ervan ooit nog eens samen te spelen met Lionel Messi.

Ook het middenveld liggen de nodige kansen, stippelt Sport uit. Willian wordt door zijn aflopende contract bij Chelsea al tijden in verband gebracht met Barça, maar tot concrete actie heeft dat nog niet geleid. Andere gratis opties zijn David Silva, die na tien jaar vertrekt bij Manchester City en met zijn techniek prima zou passen in Camp Nou, en Chileens international Charles Aránguiz, sterkhouder bij het Bayer Leverkusen van Peter Bosz.

En wat te denken van Pedro? De 32-jarige aanvaller heeft nota bene een verleden bij Barcelona en zou moeiteloos kunnen worden ingepast in de selectie van trainer Quique Setién, al ontkent hij zelf te willen vertrekken bij Chelsea. De 33-jarige Olivier Giroud zal dat wel willen en zou kunnen fungeren als pinchhitter. Ook Dries Mertens wordt genoemd. De 32-jarige aanvaller scoorde in februari nog tegen Barcelona in de Champions League.

Tot slot duikt ook de naam van Edinson Cavani op. De Uruguayaan bleef in de winter na een heuse transfersoap alsnog bij PSG, dat hem na jaren van trouwe dienst weigerde te verkopen aan Atlético Madrid. De 33-jarige Matador zou in Camp Nou worden herenigd met landgenoot Luis Suárez, maar de vraag is of hij genoegen noemt met een rol op tweede plan. Hoe dan ook, Barça heeft opties te over nu het geld eens niet tegen de plinten klotst

'Geen club gaat nu 50 miljoen euro betalen voor Donny van de Beek'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.