'Barcelona gedwongen te verkopen: acht spelers op de nominatie'

Reacties

De coronacrisis heeft grote invloed op de transferplannen van de grote clubs in Europa. Zo ook op die van Barcelona. De Catalaanse grootmacht zal spelers moeten verkopen om zijn ambities op de transfermarkt te kunnen verwezenlijken.

'Barcelona gedwongen te verkopen: acht spelers op de nominatie'
© Pro Shots

Want die liegen er namelijk niet om. Barça wordt al tijden gelinkt aan Lautaro Martínez. De Argentijnse spits van Internazionale geldt in Camp Nou als de ideale opvolger van de op leeftijd rakende Luis Suárez. Daarnaast is er sprake van dat Neymar komende zomer na drie jaar dan eindelijk terugkeert. Maar hoe moet de kampioen van Spanje die deals financieren, nu al het voetbal stilligt en de inkomsten stroom dus grotendeels opdroogt?

Vijf aankopen
Door spelers te verkopen, schrijft Sport. De Catalaanse sportkrant pakt deze woensdag groot uit met een verhaal, waarin staat dat acht spelers op de nominatie staan om komende zomer te vertrekken. Op die manier wil Barça ruimte creëren in het budget om ondanks de financiële gevolgen van de coronacrisis toch de aankopen te realiseren die het voor ogen heeft: twee aanvallers, een middenvelder, een back en een verdediger.

Het zijn niet de minste namen die prijken op de cover van Sport. Dat Ivan Rakitic en Arturo Vidal weg willen, schrijven Spaanse media al langer. En dat Samuel Umtiti niet voldoet en naar de Premier League kan ook. Maar Antoine Griezmann (foto) en Philippe Coutinho zijn waarschijnlijk de spelers die nog het meeste opleveren op de transfermarkt. De vraag is alleen welke club in deze tijden bereid is diep in de buidel te tasten voor hen.

De cover van Sport: Barcelona is gedwongen om spelers te verkopen.
De cover van Sport: Barcelona is gedwongen om spelers te verkopen.

Coutinho is dit seizoen verhuurd aan Bayern München, dat niet van plan lijkt de optie tot koop van 125 miljoen euro te lichten. Een terugkeer naar de Premier League ligt voor de hand, met Chelsea als genoemde bestemming. Waar de kans heel groot is dat de Braziliaan vertrekt, is dat bij Griezmann nog maar de vraag. Het hangt vooral af van wat de Fransman zelf wil en of Barcelona erin slaagt om Martínez en/of Neymar aan te trekken.

Braithwaite
Volgens Sport is ook het absoluut geen noodzaak dat alle acht spelers vertrekken. Maar bij een goed bod op één van hen is Barcelona wel meer dan bereid te luisteren. En dat geldt dus ook voor de pas in februari aangetrokken Martin Braithwaite, die voor achttien miljoen euro overkwam om de club uit de brand te helpen. Hetzelfde geldt voor doelman Neto en linksback Júnior Firpo, afgelopen zomer nog twee van de aankopen.

Overigens meldt Mundo Deportivo, die andere grote sportkrant uit Catalonië, dat het nog even kan duren voordat Barcelona daadwerkelijk actie onderneemt. Door de coronacrisis zijn alle operaties op de transfermarkt voorlopig stopgezet. De club zou het onverantwoord vinden om op dit moment grote bedragen uit te geven, terwijl de gevolgen van de crisis voor de club zelf en de transfermarkt nog niet volledig duidelijk zijn.

'Geen club gaat nu 50 miljoen betalen voor Donny van de Beek'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.