Bestemming Premier League: Umtiti op weg naar de uitgang in Camp Nou

Reacties

De kans is groot dat Samuel Umtiti bezig is aan zijn laatste maanden als speler van Barcelona. De Franse verdediger is volgens berichten uit Spanje op de transferlijst gezet en dat heeft volgens Engelse media de interesse van Arsenal en Manchester United gewekt.

Bestemming Premier League: Umtiti op weg naar de uitgang in Camp Nou
© Pro Shots

Umtiti kwam in 2016 na zijn doorbraak op het EK met Frankrijk over van Olympique Lyon en was in zijn eerste twee seizoenen bij Barcelona een vaste waarde in de achterhoede, als partner van Gerard Piqué. Afgelopen seizoen werd de 26-jarige linkspoot, op het WK 2018 nog basisspeler op weg naar de wereldtitel, mede door een zware knieblessure voorbijgestreefd door landgenoot Clément Lenglet.

De laatste weken voordat de competitie stil kwam te liggen door het coronavirus, speelde Umtiti weer met enige regelmaat. Desondanks meldde Sport deze week dat Barcelona hem komende zomer wil verkopen, om zo ruimte te creëren in het salaris- en het transferbudget. Aangezien Umtiti nog tot medio 2023 vastligt, is de verwachting dat hij komende zomer de nodige miljoenen in het laatje kan brengen.

Umtiti werd in Spanje al meteen gelinkt aan het Arsenal van manager Mikel Arteta, maar Engelse media voegen daaraan toe dat ook Manchester United geïnteresseerd is in de centrale verdediger. Gezien hun grotere financiële slagkracht hebben The Red Devils ook de betere papieren, als Barça inderdaad zestig miljoen euro verlangt. Afgelopen zomer betaalde United al 87 miljoen voor Harry Maguire.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.