'Ja, ja en nog eens ja: Neymar vastberaden terug te keren bij Barça'

Reacties

Neymar is er alles aan gelegen komende zomer terug te keren bij Barcelona. De Catalanen zouden van de Braziliaanse steraanvaller al zijn jawoord hebben gekregen.

'Ja, ja en nog eens ja: Neymar vastberaden terug te keren bij Barça'
© Pro Shots

Dat staat in de zaterdageditie van Sport. De Catalaanse sportkrant heeft Neymar groot op de voorpagina gezet met een veelzeggend Sí als begeleidende tekst (zie onder). Ook in het artikel op de website staat dat woord in de kop, zelfs drie keer: sí, sí y sí. De strekking: via zijn professionale entourage heeft de 28-jarige dribbelaar aan Barça laten weten dat hij volhardt in zijn wens om terug te keren in Camp Nou.

En dus moet het komende zomer alsnog van een hereniging komen. Voorafgaand aan dit seizoen was er ook al sprake van dat Neymar graag wilde terugkeren bij de Blaugranas, maar Paris Saint-Germain hield een transfer tegen. Dit keer zal de Braziliaan dat niet laten gebeuren, zo is het verhaal. Hij zal de druk op de Qatarese eigenaren flink opvoeren, zodat ze hem na drie jaar laten gaan.

Ondanks het geruchtmakende vertrek van Neymar in 2017, toen Barcelona machteloos stond omdat de afkoopsom van 222 miljoen euro in zijn contract werd betaald, is de liefde tussen beide kampen nooit helemaal bekoeld. Om een terugkeer mogelijk te maken, is de Braziliaan zelfs bereid een arbitragezaak aan te spannen bij de FIFA. In dat geval zou Barça hem voor 180 miljoen euro kunnen overnemen.

Mbappé
De vraag is of PSG het zo ver laat komen. Onlangs verscheen in Franse media dat de clubleiding van de Parijse grootmacht heeft besloten dat Neymar voor een goed bedrag mag vertrekken, zodat Kylian Mbappé in zijn eentje alle schijnwerpers op zich heeft gericht. PSG wil zijn 21-jarige clubtopscorer koste wat kost uit handen van clubs als Real Madrid houden door hem een astronomisch salaris te bieden.

Beste Barcelona sinds 2000: 'Twijfelshow tussen Neymar of Ronaldinho'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.