Cavani houdt titelhoop Napoli in stand met drie treffers

Napoli heeft volop geprofiteerd van de nederlaag die Juventus eerder op de dag leed tegen Sampdoria. In eigen huis versloegen de Napolitanen AS Roma met liefst 4-1. Edinson Cavani was de gevierde man; hij nam drie doelpunten van Napoli voor zijn rekening.

Cavani houdt titelhoop Napoli in stand met drie treffers

Cavani toonde zich ook in het eerste duel na de winterstop traditioneel trefzeker. Hij had precies vier minuten nodig om met een handig tikje - na een assist van Goran Pandev - doelman Mauro Goicoechea te passeren. De Uruguayaan kreeg onder de Romeinse lat opnieuw de voorkeur boven Maarten Stekelenburg.

Direct na de onderbreking sloeg Cavani opnieuw toe. Uit de draai nam hij het doel van Roma onder vuur, waarna hij zag dat de bal met het nodige fortuin (het schot werd van richting veranderd), in het doel hobbelde.

Juist op het moment dat Roma een levensgrote kans onbenut liet, voltooide de Uruguayaan zijn (valse) hattrick. Aan de ene kant schoof voormalig SC Heerenveen-middenvelder Michael Bradley de bal ondanks een leeg doel naast en nog geen minuut later kopte Cavani raak: 3-0. De aansluitingstreffer van Daniel Osvaldo was er louter nog voor de statistieken, hetgeen ook geldt voor de rode kaart voor Miralem Pjanic (twee keer geel). Tegen tien man verzorgde Christian Maggio met de 4-1 het slotakkoord.

Cavani voerde met zijn drieklapper zijn aantal doelpunten in de Serie A op naar 99. Momenteel is hij met zestien goals in evenzoveel wedstrijden ook topscorer van de Italiaanse competitie. Door de dadendrang van Cavani bezet Napoli weer de derde plek op de ranglijst. Het gat met Juventus bedraagt zeven punten, terwijl Lazio twee punten meer heeft. AS Roma is ook na vanavond zesde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's