Catalaanse krant plaatst Madrileense kampioenen in een bijrol

Reacties
Catalaanse krant plaatst Madrileense kampioenen in een bijrol
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In Catalonië zwijgen ze het liever dood dat Real Madrid zaterdagavond kampioen van Spanje werd, maar als media heb je toch een functie om het te melden. Dat deed Sport dan ook, bijzonder klein op de voorpagina.

Want niet het maagdelijk wit van Real Madrid sierde het leeuwendeel van de voorpagina, de clubkleuren van Barcelona waren duidelijk zichtbaar. De kleuren van het vrouwenelftal welteverstaan, want na het kampioenschap van Real Madrid stelde Barcelona Vrouwen diezelfde avond een plek in de finale van de Champions League veilig. Finalistas! staat er dan ook levensgroot op de voorpagina. De zin El Madrid, campéon de Liga valt ietwat weg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het feest in de hoofdstad was er niet minder om. Duizenden fans verzamelden zich in Madrid en zagen recordhouder Marcelo een traditie voortzetten. Het standbeeld van godin Cybele op Plaza Cibeles werd voorzien van een Real Madrid-sjaal. In de voorgaande kampioensjaren was het Sergio Ramos die dat deed, maar de mandekker vertrok naar Paris Saint-Germain.

© Pro Shots

Spaanse media plaatsen Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti op een voetstuk. De Italiaan werd al gefilmd tijdens een dansje met Vinícíus Junior en een grapje met topscorer Karim Benzema wordt omgedoopt tot 'moment dat absoluut alles samenvat'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Mundo Deportivo zagen ze dat de fans pas echt gek werden toen Ancelotti het woord nam. 'Op naar woensdag', schreeuwde de coach naar de fans, natuurlijk doelend op de returnwedstrijd tegen Manchester City in de halve finale van de Champions League. Hoe mooi het kampioenschap ook is, de fans willen meer. 'Ga voor City', werd er gescandeerd door duizenden supporters. De twee grootmachten staan komende woensdag tegenover elkaar. De heenwedstrijd – die om van te smullen was – eindigde in een 4-3 nederlaag voor Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.