Wát een wedstrijd: Manchester City en Real Madrid zorgen voor waar spektakelstuk

Manchester City en Real Madrid hebben dinsdagavond van de eerste halve finale van de Champions League een voetbalfeest gemaakt. De twee topteams bewezen in een ongeëvenaard spektakelstuk dat zij beter kunnen aanvallen dan verdedigen en gingen na zeven goals (!) uit elkaar. City staat halverwege op voorsprong, maar Real zal niet ontevreden zijn over zijn uitgangspositie.

Manchester City
4 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Het duel tussen City en Real werd een heuse Champions League-klassieker en boeide van begin tot eind. De thuisploeg kwam reeds bij de eerste aanval op voorsprong, toen Kevin De Bruyne na 93 seconden op aangeven van Riyad Mahrez raak kopte. Tien minuten later verdubbelde Gabriel Jesus na een voorzet van De Bruyne (en verkeerd instappen van David Alaba) de marge. Het was voor het eerst dat Real in een Champions League-wedstrijd na elf minuten al twee tegengoals had gekregen.

City was in de openingsfase heer en meester en Real leek rijp voor de sloop. Mahrez en Phil Foden verzuimden om de bezoekers een volgende dreun te geven: Mahrez ging na een veelbelovende aanval voor eigen succes, waar hij duidelijk voor een voorzet had moeten kiezen, en Foden schoot na een geweldige pass van De Bruyne voorlangs. Deze missers brachten Karim Benzema in staat om na een klein halfuur met een prachtige volley voor de aansluitingstreffer te zorgen: 2-1.

Het restant van de eerste helft leverde nog kansen voor Rodrygo (Real) en Mahrez (City) op en in de tweede helft ging het circus in het Etihad Stadium vrolijk verder. Mahrez schoot na geklungel van Éder Militão op de paal, waarna Foden niet wist te scoren uit de rebound. Kort hierna kon Foden alsnog juichend weglopen, nadat hij op aangeven van Fernandinho de 3-1 had binnengekopt. Real weigerde opnieuw om de handdoek in de ring te werpen.

De 3-2 van Vinícius Júnior viel al snel en was van grote schoonheid. De Real-aanvaller fopte Fernandinho met een overstapje op zijn eigen speelhelft, zette vervolgens een indrukwekkende sprint in en liet Ederson kansloos. City moest zo opnieuw beginnen, maar leek er niet in te slagen om Real opnieuw bij de strot te grijpen. De gasten haalden het tempo uit de wedstrijd en gaven lange tijd nauwelijks iets weg.

Uit het niets viel een ruim kwartier voor tijd toch de 4-2. Oleksandr Zinchenko ging over het been van Toni Kroos en vrijwel iedereen op het veld rekende op een vrije trap, maar het spel ging verder. Bernardo Silva was scherp, pikte de bal op en ramde het leder in de korte hoek. Ook nu weer slaagde City er niet in om zijn marge van twee te verdedigen. Real kreeg tien minuten voor tijd een penalty, na een handsbal van Laporte, en Benzema bleef ijzig kalm. De spits koos met succes voor een Panenka en maakte de voetbalshow van dinsdagavond daarmee compleet.

In de slotfase waren er nog meer kansen, maar het bleef bij zeven doelpunten. Volgende week woensdag is de return in Estadio Santiago Bernabéu.