Baas boven baas: Marcelo wordt meest succesvolle Real-speler ooit

Reacties

Marcelo staat op het punt de Real Madrid-speler te worden met de meeste prijzen ooit. De 33-jarige Braziliaan moet de eerste plek nu nog delen met Paco Gento, maar daar komt deze zaterdag zeer waarschijnlijk verandering in.

Baas boven baas: Marcelo wordt meest succesvolle Real-speler ooit
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 0
Espanyol
Espanyol

De Madrilenen hebben in eigen huis tegen Espanyol genoeg aan een punt om voor de 35ste keer in de clubhistorie kampioen te worden. De kans is groot dat Marcelo als captain aan de aftrap staat tegen de ploeg uit Barcelona. Trainer Carlo Ancelotti zal veel belangrijke spelers sparen een halve week voor de return tegen Manchester City in de halve finale van de Champions League.

Een basisplaats als aanvoerder zou de bijzondere dag voor Marcelo extra glans geven. De linksback staat op het punt zijn 24ste prijs te pakken met Real. Daarmee wordt hij de absolute recordhouder, voor Gento (23) en Sergio Ramos (22). Karim Benzema kan een stap dichter naar het podium doen. De nieuwe landstitel zou voor de 34-jarige Fransman zijn 21ste prijs met De Koninklijke zijn.

Waar Benzema nog minstens een seizoen langer in Estadio Santiago Bernabéu zal blijven, staat Marcelo op het punt afscheid te nemen in Madrid. De vleugelverdediger heeft een aflopend contract en zal zeer waarschijnlijk terugkeren naar Brazilië. Hij kwam begin 2007 over van Fluminense en werd in dat jaar direct kampioen met zijn nieuwe club. Het was het begin van een prijzenregen. Marcelo won met Real onder meer vier keer de Champions League en vier keer het WK voor Clubs. Hij kan tegen Espanyol voor de zesde keer in zijn carrière kampioen van Spanje worden.

De inbreng van de routinier is wel beperkter geworden. Marcelo is voorbijgestreefd door Ferland Mendy en kwam dit seizoen nog maar tot iets meer dan vierhonderd speelminuten in La Liga. Het doet niets af aan de waardering voor de goedlachse verdediger. De teller stopt voor Marcelo mogelijk niet bij 24 prijzen. Het winnen van de Champions League zou de kroon op een gouden periode bij Real zijn. De ploeg van Ancelotti probeert woensdagavond in eigen huis tegen City terug te komen van een 4-3 achterstand.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.