Casillas zegt het veld vaarwel: 'Ik heb mijn droombestemming bereikt'

Reacties

Het hing al een flinke tijd in de lucht, maar is nu ook helemaal officieel: Iker Casillas heeft een punt achter zijn actieve loopbaan gezet. Dat heeft de 39-jarige keeper dinsdag aangekondigd op social media.

Casillas zegt het veld vaarwel: 'Ik heb mijn droombestemming bereikt'
© Pro Shots

'Het belangrijkste is het pad dat je bewandelt en de mensen die je vergezellen tijdens je reis, niet het uiteindelijke doel van die reis', zo schrijft Casillas bij een foto van zichzelf, uitkijkend over een leeg veld. 'Ik kan zonder twijfel zeggen dat ik het juiste pad heb bewandeld en mijn droombestemming heb bereikt.' Daarmee is er een defintief einde gekomen aan de glansrijke carriere van de keeper, die Oranje in 2010 met de teen van zijn rechtervoet misschien wel van de wereldtitel beroofde.

Dat hing overigens al een hele tijd in de lucht. In dienst van FC Porto kreeg Casillas in mei 2019 op een training een hartinfarct, waarna er zijn actieve loopbaan feitelijk al voorbij was. Casillas kondigde vervolgens aan dat hij bondsvoorzitter van Spanje wilde worden, maar trok zich in juni terug uit de strijd. Onlangs werd hij door Spaanse media nog in verband gebracht met een functie bij Real Madrid, als adviseur van president Florentino Pérez, maar een officieel vaarwel was er nog niet geweest. Tot nu, dus.

Casillas brak als tiener door bij Real Madrid en speelde in totaal 725 wedstrijden voor de club. Hij won er vijf landstitels, drie Champions Leagues, hij werd met Spanje twee keer Europees kampioen en één keer wereldkampioen, voordat hij in 2015 naar FC Porto ging. Daar speelde hij in het afgelopen jaar al geen wedstrijden meer, na zijn hartaanval. Nu heeft hij dus bevestigd dat hij niet meer terugkeert op het veld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.