Casillas dreigt basisplaats te verliezen na blunder

Reacties

Vicente Del Bosque zal zijn ploeg veranderen voor het bezoek aan Luxemburg, maar niet drastisch. De bondscoach van Spanje overweegt een nieuwe doelman op te stellen in plaats van de blunderende Iker Casillas.

Casillas dreigt basisplaats te verliezen na blunder

Donderdag ging Casillas enorm in de fout tijdens het uitduel met Slowakije in de EK-kwalificatie (2-1 verlies). Een vrije trap van Juraj Kucka leverde door een enorme fout van de Real Madrid-keeper de openingstreffer op (zie video). Ook tijdens het WK afgelopen zomer in Brazilië was de 158-voudig international niet altijd een zekerheid achterin.

In aanloop naar het duel met Luxemburg bevestigde Del Bosque dat hij zijn basisformatie aanpast. 'We zullen wat veranderen, maar niet te drastisch', aldus de 63-jarige bondscoach. 'Misschien wissel ik wel van keeper of van spits.' Dat laatste kan slecht nieuws betekenen voor Diego Costa, die opnieuw geen goede indruk maakte in het nationale elftal.

De spits van Chelsea scoorde dit seizoen in de Premier League al negen keer in zeven duels, maar in het nationale elftal van Spanje heeft de in Brazilië geboren Diego Costa na zes interlands nog niet gescoord. En dat terwijl zijn concurrent Paco Alcácer (21) tegen Slowakije als invaller al zijn tweede doelpunt in drie duels namens Spanje maakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.