Del Bosque baalt: 'We verdienden een gelijkspel'

Reacties

Regerend Europees kampioen Spanje verloor met 2-1 in Slowakije, maar had volgens bondscoach Vicente del Bosque een punt verdiend. Het was de eerste Spaanse nederlaag in 28 kwalificatieduels.

Del Bosque baalt: 'We verdienden een gelijkspel'

'Dit resultaat had ik niet verwacht', bekende Del Bosque na de wedstrijd. 'We controleerden de wedstrijd, maar speelden niet goed. Toch kan ik de jongens niets verwijten, want we bewaarden het geduld en bleven zoeken naar de voetballende oplossing. We waren echter niet succesvol en stuitten op een keeper die geweldig was.'

Matus Kozacik, die onder contract staat bij Viktoria Plzen, incasseerde maar één doelpunt van de Spanjaarden. En dat terwijl hij Diego Costa tegenover zich had staan, die in de Premier League al negen keer scoorde in zeven duels. De geboren Braziliaan imponeerde echter opnieuw niet in het nationale team van Spanje.

'Hij speelde met veel enthousiasme en we zijn blij met zijn optreden. Het hele team worstelde', beschermde Del Bosque zijn aanvalsleider. 'Het is onze eerste nederlaag in 28 kwalificatiewedstrijden. We leken af te stevenen op een gelijkspel, maar verlaten Slowakije zonder punt. En dat terwijl ik denk dat we daar wel recht op hadden.'

Slowakije is in Groep C koploper met zes punten uit twee duels. Spanje is tweede en speelt zondag opnieuw een uitwedstrijd. Luxemburg, dat één punt vergaarde uit de eerste twee ontmoetingen, is dan de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.