Casemiro snapt niks van haat richting Neymar, zorgen om Antony

Reacties

Casemiro heeft het zaterdag tijdens een persconferentie opgenomen voor Neymar. De middenvelder van Manchester United vindt het onbegrijpelijk dat er op sociale media mensen zijn die blij waren dat de Braziliaanse sterspeler geblesseerd is.

Casemiro snapt niks van haat richting Neymar, zorgen om Antony
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
1 - 0
Zwitserland
Zwitserland

Neymar liep een enkelblessure op tijdens het eerste WK-duel met Servië en mist sowieso de tweede groepswedstrijd tegen Zwitserland van maandag. Brazilië zal hem uiteraard missen. 'Hij is een uitzonderlijke speler, een van de besten ter wereld', zei Casemiro. 'We hebben meer topspelers, maar als je hen vergelijkt met Neymar is het natuurlijk moeilijk een speler van zijn niveau te vinden.'

Ondanks zijn onmiskenbare kwaliteiten is Neymar om uiteenlopende redenen niet bij iedereen geliefd in Brazilië. Desondanks vindt Casemiro het onbegrijpelijk dat er op sociale media mensen zijn die de dribbelaar van Paris Saint-Germain een blessure toewensen. Barcelona-aanvaller Raphinha nam het met een felle Instagram-post al voor zijn ploeggenoot en ook Casemiro sprak zijn steun uit richting Neymar.

'Het is jammer dat er mensen zijn die anderen iets slechts toewensen. Helaas leven we in een wereld waarin dat wel gebeurt. Ik wil weinig zeggen over dit onderwerp, maar als je hoopt dat iemand pijn heeft, ongeacht wie degene is, is dat erg serieus. Het stemt me droevig, zeker omdat het gaat om iemand die zoveel mensen helpt, die een groot hart heeft. Neymar verdient dit niet.'

Voor Casemiro is Neymar de grote ster van de Selecão. 'We kunnen dagen blijven doorpraten over hoe belangrijk hij is voor het team. Maar we hebben andere spelers als Vinicius Júnior, Richarlison, Raphinha en Gabriel Jesus. We maken soms zelfs grappen dat we medelijden hebben met de tegenstander. Als je Raphinha eruit haalt, komt Antony erin. Voor Richarlison heb je Jesus. We hebben veel keus.'

Antony
Overigens is nog onduidelijk of Antony inzetbaar is voor het tweede groepsduel met Zwitserland. De vleugelspits van Manchester United kampt met griepverschijnselen en miste de laatste twee trainingen. Tijdens de eerste wedstrijd tegen Servië kwam de 22-jarige ex-Ajacied tien minuten voor tijd binnen de lijnen voor Raphinha. Fred en Rodrygo zijn de voornaamste kandidaten om Neymar te vervangen.

Overigens is bondscoach Tite ervan overtuigd dat toernooi voor Neymar nog niet ten einde is. 'Ik geloof dat Neymar en Danilo tijdens dit WK nog gaan spelen. Eigenlijk is het niet aan mij om dat te zeggen, maar ik heb aanleiding om te geloven dat het zo is. Het lijkt beter te gaan met hen, ik geloof dat we ze dit WK nog kunnen inzetten', zei de bondscoach tijdens een persconferentie.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.