Neymar verbreekt stilte, Raphinha haalt indirect snoeihard uit naar het volk

Reacties

Neymar heeft voor het eerst van zich laten horen sinds hij een blessure opliep. De sterspeler van Brazilië komt in het restant van de groepsfase waarschijnlijk niet meer in actie. In een bericht op Instagram schrijft Neymar, die de gehele wedstrijd tegen Servië flink werd aangepakt en uiteindelijk een verstuikte enkel opliep, dat hij de moed niet opgeeft.

Neymar verbreekt stilte, Raphinha haalt indirect snoeihard uit naar het volk
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
1 - 0
Zwitserland
Zwitserland

'De trots en de liefde die ik voel bij het dragen van dit shirt zijn onbeschrijfelijk', maakt Neymar duidelijk in zijn post. 'Als God me de kans zou geven om te kiezen waar ik geboren zou worden, zou het Brazilië zijn. Niets in het leven is me komen aanwaaien, ik heb altijd mijn dromen en doelen moeten najagen. Ik wens niemand kwaad toe en help mensen die het nodig hebben.'

'Ik maak nu een van de zwaarste momenten uit mijn carrière door. Ik heb een blessure, ja, dat is vervelend, dat doet pijn, maar ik weet zeker dat ik terug zal keren. Ik wil alles doen om mijn land, mijn ploeggenoten en mezelf te helpen. Ga ik toestaan dat de vijand mij neerhaalt? NOOIT! Ik ben een kind van de god die het onmogelijke kan bereiken en mijn geloof is eindeloos', concludeert Neymar.

Zijn uitspraken, met name die over zijn keuze om in Brazilië geboren te worden, staan haaks op het sentiment dat lijkt te leven bij zijn ploeggenoot Raphinha. De aanvaller van Brazilië deelde op Instagram een afbeelding met een tekst die door een ander account is geschreven. Daarin staat onder meer dat Brazilië het talent van Neymar niet verdient. 'Het is heel triest. De grootste fout die Neymar ooit maakte, is om geboren te worden als Braziliaan. Dit land verdient zijn talent en zijn voetbal niet.'

'Argentijnse supporters behandelen Lionel Messi als een god. Portugese supporters behandelen Cristiano Ronaldo als een koning. Braziliaanse supporters zien het liefst dat Neymar zijn been breekt', klinkt eveneens in die post. Het is overigens niet zo dat heel Brazilië een hekel heeft aan Neymar. Hij heeft wel de nodige mensen tegen zich in het harnas gejaagd met zijn openlijke steun voor de controversiële president Jair Bolsonaro, die niet opnieuw werd verkozen. Kwade tongen beweren dat er een financieel motief achter zit: Neymar zou een deal met Bolsonaro hebben gesloten over een forse belastingschuld.

Ook zijn houding als persoon en zijn schwalbes spreken niet altijd in zijn voordeel. Verder heeft het Braziliaanse volk, verwend door legendes als Pelé, Romário en Ronaldo, altijd hoge verwachtingen van zijn sterspelers. Neymar heeft die niet altijd kunnen waarmaken. Met zijn 75 doelpunten is hij wel goed op weg om Pelé (77 doelpunten) te passeren als topscorer aller tijden van de ploeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.