Braziliaanse presidentskandidaat onthult 'belastingvoordeel' Neymar: 'Hij is bang'

Reacties

De Braziliaanse presidentskandidaat Lula Da Silva heeft zich uitgesproken over de steun van Neymar aan zijn politieke tegenstander Jair Bolsonaro. De linkse kandidaat stelt dat de Braziliaans international en de zittende president afspraken hebben gemaakt over belastingvoordelen.

Braziliaanse presidentskandidaat onthult 'belastingvoordeel' Neymar: 'Hij is bang'
© Pro Shots

In Brazilië zijn presidentsverkiezingen gaande en Da Silva kreeg in de eerste ronde meer stemmen dan de rechtse Bolsonaro, sinds 2019 aan het roer. Op TikTok sprak Neymar vorige week openlijk zijn steun uit in de richting van Bolsonaro.

Da Silva, van 2003 en 2010 president van Brazilië, snapt volgens L'Équipe waarom de ster van Brazilië en Paris Saint-Germain, zijn concurrent steunt. 'Hij heeft het recht om zelf te kiezen wie hij als president wil, maar ik denk dat hij bang is voor het moment dat ik win. Ik weet dat Bolsonaro de belastingschuld van Neymar heeft kwijtgescholden', zei Da Silva.

'Ik denk dat hij daarom bang voor me is. Het is duidelijk dat Bolsonaro een belastingdeal heeft gesloten met de vader van Neymar. Nu heeft hij ook belastingproblemen in Spanje', aldus de presidentskandidaat. Neymar en zijn vader zaten maandag in de rechtbank vanwege vermeende fraude bij zijn veelbesproken transfer van Santos naar Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.