Casemiro legt uit waarom hij Real Madrid verruilde voor Manchester United

Reacties

Waar Luka Modric en Toni Kroos hun loopbanen vermoedelijk gaan afsluiten bij Real Madrid, daar koos Casemiro er vorig jaar voor om naar Manchester United te vertrekken. Dat was een verrassende transfer, maar voor de middenvelder voelde het als het juiste moment om van club te wisselen.

Casemiro legt uit waarom hij Real Madrid verruilde voor Manchester United
© Pro Shots

Casemiro (31) was jarenlang het slot op de deur bij Real en de Spaanse club wilde ook zeker niet van hem af. Toen Manchester United zich meldde, vroeg de Braziliaan echter zelf om een transfer.

'Ik had de kans om te vertrekken op mijn top, op een leeftijd waarop ik nog voldoende wilskracht had', legt Casemiro zijn transfer uit aan het Braziliaanse Placar. 'Als ik nog twee of drie jaar had gewacht, dan had ik Real niet meer verruild voor een andere topclub.'

'Ik zou dan niet meer de ambitie hebben om nog eens naar een andere competitie te gaan', dacht Casemiro. En dat leek hem zonde, want de middenvelder wilde altijd nog eens in de Premier League spelen. 'En het is precies zoals ik het had verwacht. Er is hier geen makkelijke wedstrijd, zelfs als de koploper tegen de hekkensluiter speelt weet je niet wie er gaat winnen. Als je maar op negentig procent speelt, verlies je.'

Casemiro speelde in zijn eerste seizoen bij United 51 wedstrijden, won de League Cup en plaatste zich met zijn ploeg voor de Champions League. In dienst van Real kwam vijfvoudig Champions League-winnaar Casemiro eerder tot 336 wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.