CAS geeft FIFA en UEFA gelijk over gevoelige straf voor Russen

Reacties

De Russische clubs kunnen vooralsnog niet terugkeren in internationale competities. Dat is het gevolg van een voorlopige uitspraak van het internationale sporttribunaal CAS na een spoedprocedure.

CAS geeft FIFA en UEFA gelijk over gevoelige straf voor Russen
© Pro Shots

Vanwege de Russische inval in Oekraïne werd na enige aarzeling uiteindelijk door de UEFA en FIFA besloten om Russische ploegen uit te sluiten van deelname aan competities die georganiseerd worden door de internationale voetbalbonden. Voor Spartak Moskou betekende dat uitschakeling in de Europa League, waar een tweeluik met RB Leipzig wachtte.

Voor de Russische nationale ploeg is er met het oog op de beslissende WK-kwalificatiewedstrijden nog enige hoop. De uitspraak die het CAS dinsdag heeft gedaan is slechts een voorlopige uitspraak. In de komende weken vindt nog een uitvoerigere procedure plaats, waarbij tot slot ook uitspraak zal worden gedaan over de Russische nationale ploeg. Rusland zou het in de play-offs eigenlijk opnemen tegen Polen, maar Polen gaat in de huidige situatie een ronde verder zonder te spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.