Russische bondscoach verlengt en vindt ondanks schorsing toch iets om te doen

Reacties

De Russische nationale ploeg zal vanwege een schorsing van de FIFA voorlopig nog niet in actie komen, maar dat heeft de nationale voetbalbond er niet van weerhouden om het aflopende contract van Valery Karpin te verlengen. Hij mag het bondscoachschap tot eind 2022 gaan combineren.

Russische bondscoach verlengt en vindt ondanks schorsing toch iets om te doen
© Pro Shots

Karpin (53) werd afgelopen zomer de opvolger van Stanislav Cherchesov, die na het teleurstellend verlopen EK zijn spullen moest pakken. Karpin combineerde het bondscoachschap in zijn eerste periode met het trainen van FK Rostov. Vanwege slechte resultaten van de club én het nationale elftal, besloot de coach echter al snel om te stoppen in clubverband.

Karpin keert nu terug voor de groep bij Rostov. Dat betekent niet dat hij stopt als bondscoach: hij heeft juist zijn aflopende contract tot het einde van dit kalenderjaar verlengd. De Russische voetbalbond heeft Karpin toestemming gegeven om zijn taken bij Rostov weer op te pakken.

De terugkeer van Karpin bij Rostov is vrij logisch, want bij de nationale ploeg heeft hij momenteel niet veel te doen. Rusland zou aan het einde van deze maand in de play-offs om een WK-ticket spelen, maar nu het land in oorlog is met Oekraïne, is Rusland hiervan uitgesloten. De ploeg van Karpin zal er aan het einde van dit jaar in Qatar dus sowieso niet bij zijn.

Ondanks de oorlog gaat de Russische competitie gewoon verder. FK Rostov staat momenteel veertiende in de Premier Liga en speelt maandag uit tegen Rubin Kazan. Wie er dan allemaal bij zullen zijn is nog even de vraag: de FIFA heeft buitenlandse spelers van Russische club toestemming gegeven om tijdelijk elders aan de slag te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.