FIFA neemt belangrijke besluiten voor komende interlandperiode

Reacties

De FIFA heeft een volgend hoofdpijndossier rond de Russisch-Oekraïense oorlog afgesloten. Richting het WK in Qatar zouden Rusland en Oekraïne in actie komen tijdens de play-offs, maar de interlands van beide landen in de halve finale gaan niet door. Dit maakte de FIFA dinsdagavond bekend via een statement.

FIFA neemt belangrijke besluiten voor komende interlandperiode

Oekraïne zou eind maart tegenover Schotland staan, maar deze wedstrijd wordt doorgeschoven naar juni. In het geval van Rusland wordt de wedstrijd helemaal niet gespeeld. De Russen worden uitgesloten van de competitie, wat betekent dat tegenstander Polen rechtstreeks naar de finale van de play-offs gaat. De andere halve finale, tussen Zweden en Tsjechië, wordt wel gewoon afgewerkt. De winnaar van deze halve finale treft dus Polen.

De voetbalbond van Zweden laat in een statement weten dat het de moeilijke situatie van de FIFA begrijpt, maar stelt wel dat het eerlijker was geweest als Polen een andere tegenstander had gekregen in de halve finale. 'Er moet gespeeld worden onder dezelfde voorwaarden, oftewel spelen en winnen om de finale te bereiken.'

Op 24 februari kwamen Polen, Tsjechië en Zweden met een gezamenlijk statement met daarin de melding dat de landen niet naar Rusland af wilden reizen. Polen zou op 24 maart tegenover Rusland staan in Moskou, maar wilde niet in actie komen. 'Het is niet meer de tijd van woorden, maar van daden', schreef bondsvoorzitter Kulesza op Twitter. De voetbalbond van Rusland heeft overigens de stap naar het CAS gezet om de door de FIFA en UEFA opgelegde straffen ongedaan te maken.

De halve finales van de Europese play-offs

richting het WK 2022


Do 24 mrt. 2022

Wo 1 jun. 2022

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.