Carrick predikt realisme bij Man Utd na zege van de hoop

Reacties

Michael Carrick is trots op hoe zijn spelers voor de dag zijn gekomen in de uitwedstrijd tegen Villarreal. Manchester United stelde in de eerste wedstrijd na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer een ticket voor de knock-outfase van de Champions League veilig. De interim-manager dacht na de overwinning in Spanje ook aan zijn voormalige collega.

Carrick predikt realisme bij Man Utd na zege van de hoop
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
0 - 2
Manchester United
Manchester United

Carrick fungeerde in de voorbije jaren als assistent van Solskjaer op Old Trafford en werd zondag na het ontslag van de Noor naar voren geschoven als tijdelijke opvolger. 'Het zijn geen makkelijke dagen geweest voor iedereen bij de club', begon Carrick zijn interview na afloop bij BT Sport. 'Het voelt alsof dit resultaat er een was voor Ole, daar kan ik niet omheen. We moesten een klus klaren en gelukkig is uiteindelijk alles volgens plan verlopen.'

United speelde zeker niet groots een halve week na de 4-1 nederlaag tegen Watford. Volgens Carrick was het ook niet realistisch om een flinke ommekeer te verwachten. Er is geduld nodig, benadrukte de oud-middenvelder. Voor de korte termijn is het belangrijk om allereerst solide te worden. Carrick: 'Ik denk niet dat we het gered hadden om hier te komen met het idee om mooi voetbal te spelen. Als je het zwaar hebt gehad en je bent individueel en als team niet in goede vorm, dan is het niet makkelijk om alles op zijn plek te laten vallen. Daarom was deze zege zo belangrijk.'

Carrick wees Marcus Rashford en Bruno Fernandes aan als degenen die naast Cristiano Ronaldo het verschil maakten. De twee vielen in de 66ste minuut in, waarbij Fernandes de vervanger van Donny van de Beek was. 'De wissels hadden een enorme impact', aldus Carrick, wiens woorden later min of meer herhaald werden door aanvoerder Harry Maguire.

De captain analyseerde: 'In de eerste helft hadden we het lastig. Het was belangrijk om in de wedstrijd te blijven en de jongens die invielen, hielpen ons echt om naar voren te drukken. In de tweede helft ging het veel beter. Voor rust speelden we misschien met teveel angst, terwijl we juist agressief vooruit wilden spelen. Dat hebben we halverwege besproken en de eerste goal viel na drukzetten van ons.' Cristiano Ronaldo was niet geheel verrassend degene die het eerste doelpunt maakte. 'Ronaldo was briljant. Nu is het zaak om achterin solide te worden. Als dat lukt, kunnen we met hem voorin iedere wedstrijd winnen', sprak Maguire hoopvol.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester United
6
3
2
1
11-8
+3
11
2
Villarreal
6
3
1
2
12-9
+3
10
3
Atalanta Bergamo
6
1
3
2
12-13
-1
6
4
BSC Young Boys
6
1
2
3
7-12
-5
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.